Maistuva makutrio: Pekoni ja puolukat sopivat mainiosti kesäkurpitsalettujen kaveriksi

kesäkurpitsaletut
Shutterstock

Kesäkurpitsaletut, pekoni ja puolukat sopivat mainiosti yhteen. 

Ärsyttääkö pekonin käry? Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka pekonit voi kypsentää mikrossa.

Mitt Kök -sivusto suosittelee syömään kesäkurpitsaletut pekonin ja puolukoiden kanssa.

Kesäkurpitsaletut

Ainesosat (4 annosta):

200 g kesäkurpitsaa
suolaa
4 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1 rkl psylliumjauhetta
1.5 dl juustoraastetta
voita tai kookosrasvaa paistamiseen

lisäksi
kaksi pakettia pekonia (á 140g)
1 dl puolukoita

Valmistusohje:

1. Raasta kesäkurpitsat ja laita sekaan suolaa.

2. Laita kurpitsat lävikköön ja anna olla siinä 10 minuuttia, jotta raasteesta valuisi nestettä pois mahdollisimman paljon. Puristele raaste kuivaksi kunnolla.

3. Sekoita kananmunat, ranskankerma, psylliumjauhe, suola sekä pippuri ja anna taikinan turvota muutaman minuutin ajan.

4. Sekoita taikinan joukkoon kesäkurpitsat ja juustoraaste.

5. Paista voissa tai kookosrasvassa keskisuurella lämmöllä kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan.

6. Paista pekonit rapeaksi. Tarjoile lettujen ja puolukoiden kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!