Maistuva makutrio: Pekoni ja puolukat sopivat mainiosti kesäkurpitsalettujen kaveriksi

kesäkurpitsaletut
Shutterstock

Kesäkurpitsaletut, pekoni ja puolukat sopivat mainiosti yhteen. 

Ärsyttääkö pekonin käry? Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka pekonit voi kypsentää mikrossa.

Mitt Kök -sivusto suosittelee syömään kesäkurpitsaletut pekonin ja puolukoiden kanssa.

Kesäkurpitsaletut

Ainesosat (4 annosta):

200 g kesäkurpitsaa
suolaa
4 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1 rkl psylliumjauhetta
1.5 dl juustoraastetta
voita tai kookosrasvaa paistamiseen

lisäksi
kaksi pakettia pekonia (á 140g)
1 dl puolukoita

Valmistusohje:

1. Raasta kesäkurpitsat ja laita sekaan suolaa.

2. Laita kurpitsat lävikköön ja anna olla siinä 10 minuuttia, jotta raasteesta valuisi nestettä pois mahdollisimman paljon. Puristele raaste kuivaksi kunnolla.

3. Sekoita kananmunat, ranskankerma, psylliumjauhe, suola sekä pippuri ja anna taikinan turvota muutaman minuutin ajan.

4. Sekoita taikinan joukkoon kesäkurpitsat ja juustoraaste.

5. Paista voissa tai kookosrasvassa keskisuurella lämmöllä kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan.

6. Paista pekonit rapeaksi. Tarjoile lettujen ja puolukoiden kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.