1:20

Maistuuko pastakastikkeesi säilyketomaatilta? Syy saattaa piillä tässä unohdetussa ainesosassa

Poimi videolta toisen peruskastikkeen, pestokastikkeen resepti.

Välimerellistä makua pastaruokiinsa kaipaavan ei kannata pelätä rasvaa, sillä oliiviöljy on italialaisten mukaan herkullisen tomaattikastikkeen salaisuus. Ja sitä kannattaa lisätä reilusti.

Jos tomaattikastikkeesi maistuu ennemminkin säilyketomaateille kuin pastakastikkeelle, syy tähän löytyy todennäköisesti lähempää kuin uskotkaan. 

Huffington Post -sivuston haastattelemien italialaisten mukaan kastikkeeseen saadaan makua, kunhan siihen uskalletaan lisätä riittävästi oliiviöljyä. Vaikka valkosipuli ja itse tomaatit ovatkin tärkeitä raaka-aineita kastikkeen valmistuksessa, oliiviöljy on se, joka tekee kastikkeestasi täydellisen. 

Desilitra öljyä kastikelitraa kohden on sopivasti

Trattoria del Moro -ravintolaa pitävän Emiliana Livin mukaan oliiviöljy on perusraaka-aine jokaisessa italialaisessa ruokalajissa – ilman öljyä ei voida puhua ruoanlaitosta.

Poimi Jamie Oliverin supertomaattikastikkeen resepti talteen tästä

Samoilla linjoilla on myös toscanalainen Adio Provvedi, jonka mukaan oliiviöljyn lisääminen ruokaan on kuin taikaa. Oliiviöljy sitoo raaka-aineiden maut yhteen tehden kastikkeesta täyteläisen ja suussa sulavan. 

Sopiva määrä öljyä on noin 2–3 ruokalusikallista kahden hengen tomaattikastikeannosta kohden. Osa italialaisista on puolestaan sitä mieltä, että reilu desilitra litraa kastiketta kohden on juuri sopivasti. Tarkoilla määrillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kunhan lisäät öljyä riittävästi. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja