Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maistuuko pastakastikkeesi säilyketomaatilta? Syy saattaa piillä tässä unohdetussa ainesosassa

Shutterstock
Julkaistu 01.04.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Välimerellistä makua pastaruokiinsa kaipaavan ei kannata pelätä rasvaa, sillä oliiviöljy on italialaisten mukaan herkullisen tomaattikastikkeen salaisuus. Ja sitä kannattaa lisätä reilusti.

Jos tomaattikastikkeesi maistuu ennemminkin säilyketomaateille kuin pastakastikkeelle, syy tähän löytyy todennäköisesti lähempää kuin uskotkaan. 

Huffington Post -sivuston haastattelemien italialaisten mukaan kastikkeeseen saadaan makua, kunhan siihen uskalletaan lisätä riittävästi oliiviöljyä. Vaikka valkosipuli ja itse tomaatit ovatkin tärkeitä raaka-aineita kastikkeen valmistuksessa, oliiviöljy on se, joka tekee kastikkeestasi täydellisen. 

Desilitra öljyä kastikelitraa kohden on sopivasti

Trattoria del Moro -ravintolaa pitävän Emiliana Livin mukaan oliiviöljy on perusraaka-aine jokaisessa italialaisessa ruokalajissa – ilman öljyä ei voida puhua ruoanlaitosta.

Poimi Jamie Oliverin supertomaattikastikkeen resepti talteen tästä. 

Samoilla linjoilla on myös toscanalainen Adio Provvedi, jonka mukaan oliiviöljyn lisääminen ruokaan on kuin taikaa. Oliiviöljy sitoo raaka-aineiden maut yhteen tehden kastikkeesta täyteläisen ja suussa sulavan. 

Sopiva määrä öljyä on noin 2–3 ruokalusikallista kahden hengen tomaattikastikeannosta kohden. Osa italialaisista on puolestaan sitä mieltä, että reilu desilitra litraa kastiketta kohden on juuri sopivasti. Tarkoilla määrillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kunhan lisäät öljyä riittävästi. 

Lähde: HuffingtonPost

Lisää aiheesta:

Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksiLisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"Odottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty! Herkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman Kolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöönSalainen ainesosa tekee tomaattikastikkeesta parempaa – ja se ei ole sokeri
RuoanlaittoPastaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta