Maistoimme mielipiteitä jakavan uutuusjäätelön – Valio: ”Olemme täysin sinut sen kanssa, että kaikki eivät tykkää”

2:32 MTV testasi: Miltä maistuu sirkkalakritsi?

Aurajuuston ja lakritsin makuinen jäätelö on taatusti yksi tämän syksyn mielenkiintoisimmista jäätelöuutuuksista. Pääsimme maistamaan, miltä tämä paljon mielipiteitä jo ennakkoon jakanut herkku oikein maistui. 

VIDEO: Miltä maistuu markkinoille vastikään tullut sirkkalaku? Katso toimituksen mielipiteet videolta. 

Valio palasi vuoden 2018 alussa jäätelömarkkinoille 14 vuoden tauon jälkeen. Yhtiön kategoriajohtaja Jussi Mattssonin mukaan näiden 14 vuoden aikana yritys sai viikoittain, jopa päivittäin palautetta ja toiveita jäätelömarkkinoille paluusta. Alkukeväästä ihmisten toiveisiin vastattiin, kun Valio toi markkinoille kuusi mielenkiintoista jäätelöuutuutta.

Jäätelövalikoima ei suinkaan jäänyt näihin kuuteen vaihtoehtoon, sillä nyt syksyn korvilla Valio on tuomassa markkinoille kaksi mielenkiintoista uutuutta: super vaniljan ja aura-lakun.

– Haluamme, että meillä on erikoisia makupareja ja haluamme yllättää. Olemme täysin sinut senkin kanssa, että kaikki eivät tykkää. Meidän juttu ei todellakaan ole tuoda markkinoille tavallista mansikkajäätelöä, Mattson kertoo.

Kuluttajat ovat Mattsenin mukaan ottaneet tuotteet todella hyvin vastaan, ja palaute on ollut pääosin positiivista.

–  Suomalaisten jäätelömaku eroaa monista muista maista siinä, että olemme innokkaita kokeilemaan erikoisiakin jäätelömakuja. Samaan aikaan suolaiset maut ovat yksi tämän hetken kuumimmista jäätelötrendeistä, jäätelöistä vastaava liiketoimintapäällikkö Tea Ijäs lisää.

Jäätelöuutuuksia odotetaan jo innolla

Uutuudet saapuvat kauppoihin viikolla 39, eli vielä muutaman viikon joudumme odottelemaan uutuuksien saapumista. Etenkin aurajuuston ja lakun yhdistelmä on herättänyt ihmisissä mielenkiintoa ja ennakko-odotuksia. Toiset odottavat makuyhdistelmää innolla, toiset eivät voisi kuvitellakaan, pistävänsä tätä herkkua suuhunsa.

Makuja.fi pääsi maistamaan uutuuksia ennakkoon. Tätä mieltä olimme syksyn erikoisimmasta jäätelöuutuudesta.

Aura-laku-jäätelö kumosi ennakkoluulot

”Aurajuusto ei maistunut jäätelössä niin paljoa kuin voisi olettaa, joten jäätelö saattaa yllättää positiivisesti myös ne, joille kyseinen juusto ei muuten maistu. Jäätelö maistuu aluksi suussa kermajäätelöltä, aurajuustoinen maku valtaa suun hieman jälkijunassa. Lakritsia olisi saanut olla omaan makuun enemmänkin. Jäätelön rouskuvat sattumat ovat mukava lisä.”

”Syksy on tälle jäätelölle oiva lanseerausaika, sillä kesäisen helleherkuttelun sijaan tämä aura-laku-jäätelö toimii taatusti hyvin niinä hetkinä, kun mieli tekee vain käpertyä sohvan nurkkaan jäätelöpurkki kainalossa.

"Kun jäätelön päälle lisää hieman piparinmurusia, syksyinen tai talvinen jälkiruoka on valmis.”

Super vanilja muutti käsityksen vaniljajäätelöstä

"Super vanilja saattaa kuulostaa tylsältä, mutta tässä versiossa jäätelön sekaan sekoitetut vaniljakastikeraidat nostavat jäätelön vaniljajäätelöiden ehdottomaan kärkikastiin. Toimii niin sellaisenaan kuin mitä erilaisimpien lisukkeiden kanssa." 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja