Mahtava ja todella nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"

Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia 2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Pannulla paistettu lohi saa rapsakan pinnan ja mahtavan maun, kun joukkoon lisätään voita ja valkosipulia. 

Videolta näet puolestaan kokki Kari Aihisen vinkit lohen valmistamiseen. 

Etsitkö helppoa ja hyvää arkiruokaa? Tässä sinulle mainio lohiresepti, joka ei vaadi edes uunin kuumentamista. Herkullinen valkosipulivoi-lohi valmistuu käden käänteessä paistinpannulla.

– Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen, The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn ylistää. 

Muista, että lohta ei kannata ylikypsentää. Tarkkaile siis paistoaikaa! Voit aivan hyvin lyhentää sitä.

Valkosipulivoi-lohi

1,5 sitruunaa (2 rkl mehua ja 4 viipaletta)
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
4 lohifileetä (á 170 g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
120 g voita

1. Purista kokonaisesta sitruunasta 2 rkl mehua. Leikkaa puolikkaasta sitruunasta 4 viipaletta tarjoilua varten.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. 
3. Taputtele lohifileiden pinta kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla ja ripottele päälle suolaa. 
4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää lohifileet nahkapuoli ylöspäin ja kypsennä, kunnes pinta on ruskistunut, noin 4 minuuttia. Käännä fileet ja lisää voi sekä hienonnettu valkosipuli. Jatka lohen kypsentämistä ja heittele voita välillä fileiden päälle lusikan avulla.
5. Koristele valmiit lohifileet tuoreella persiljalla, ripottele päälle sitruunan mehua ja viimeistele sitruunaviipaleilla. 

Lähde: The Kitchn

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuussa 2019.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.