Maanviljelijän jättihedelmä saa suut loksahtamaan auki – tällaista avokadoa et ole ennen nähty: ”Se on vauvan kokoinen”

0:45 Nyt on avokadolla kokoa – painoa lähes kolme kiloa!

Havaijilaisen maanviljelijän uskotaan kasvattaneen maailman isoimman, yli 2,7 kiloa painavan avokadon.

Havaijilainen maanviljelijä Kenji Fukumitsu perheineen on kerännyt satoa vanhasta avokadopuustaan jo noin 80 vuoden ajan. Miehen veli antoi puun perheelle vuonna 1941, ja siitä lähtien se on tuottanut satoa aina näihin päiviin saakka.

Vaikka puu on vanha, se on hyvin elinvoimainen. Fukumitsun mukaan puu tuottaa järjestäen valtavia hedelmiä, ja satoa syntyy enemmän kuin omiin tarpeisiin. Ylimääräiset hedelmät hän lahjoittaa ystävilleen ja läheiselle lääkäriasemalle. Tai syöttää ne sioille.

Syy valtaviin hedelmiin jää salaisuudeksi

Valtavia hedelmiä tuottava puu teki vastikään oman ennätyksensä, kun puusta tippuneen avokadon painoksi mitattiin yli 2,7 kiloa.

– Se on vauvan kokoinen, naapuri Joy McElory kommentoi valtaisaa hedelmää. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun viljelijältä kysytään, mikä on hänen jättimäisten hedelmiensä salaisuus, tähän miehellä on varsin yksiselitteinen vastaus.

– En tiedä, hän toteaa.

Viljelijä ei ota stressiä ennätyksestä 

Tällä hetkellä voimassaoleva avokadon painoennätys löytyy eräältä toiselta havaijilaiselta maanviljelijältä, jonka 2,6 kilon painoinen punnittiin maailman isoimmaksi tammikuussa 2018.

Se, saako Fukumitsu koskaan avokadoaan ennätyskirjoihin saakka, jää nähtäväksi. Guinnes World Recordsin tuomareiden mukaan ennätyksen tarkistaminen vie organisaatiolta 12 viikkoa. Ongelma on, että hedelmä ei välttämättä kestä siihen saakka pilaantumatta. Tämä on kuitenkin asia, josta viljelijä ei ota stressiä.

– Emme me mieti sitä. Me vain keräämme ja syömme niitä. Ja syömme osan, Fukumitsu kertoo avokadonviljelystä.

Lähteet: CNN, ABC7News, Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja