Maailman paras kanakastike? Testasimme ylistetyn reseptin: "Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää"

Maailman paras kanakastike
Maailman parhaasta kanakastikkeesta ei ainakaan kermaa puutu! MTV

Kotikokki-reseptisivuston kanakastiketta ylistetään maailman parhaaksi, mutta onko se sitä? Testasimme kehutun arkiruokareseptin hieman muunneltuna versiona. 

Erilaiset broileriruoat lukeutuvat suomalaisen suosikkiarkiruokiin. Testasimme taannoin helpon vuohenjuusto-kanapastan, joka oli makuraadin mielestä "niin hyvää, että taju lähtee".

Nyt vuorossa oli maailman paras kanakastike -nimellä tunnettu resepti, jota ylistetään vuolaasti Kotikokki-sivustolla. Reseptin sivuilla on vieraillut sen olemassaolon aikana yli 860 000 kävijää. 

Reseptin tekijä Vimmu itse kuvailee kanakastiketta täydelliseksi:

– Suosittelen todellakin sydämeni kyllyydestä! Tämä on yksinkertaisesti parasta (ollakseni nöyrä). 

"Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää"

Mikä kanakastikkeesta sitten tekee niin hyvän? Ainakin kermainen kastike aateloidaan vielä fetajuustolla, joten mistään keventäjän arkiruoasta ei voi puhua. Testasimme reseptin hieman muunneltuna: paprikan sijaa kastikkeessa käytettiin paprikajauhetta ja lisämakua kastikkeeseen toivat chilihiutaleet. Marinoitujen broilerisuikaleiden sijaan testasimme ruoan maustamattomilla suikaleilla. 

Maailman paras kanakastike osoittautui todella hyväksi arkiruoaksi ja kun ruokaa tekee ison satsin, niin se maistuu mainiosti seuraavan päivän lounaanakin – etenkin kuitupitoisen ohran kaverina. 

– Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää ja superhelppo valmistaa.  Vaikea sanoa, kumpi oli parempaa: aiemmin testaamamme vuohenjuusto-kanapasta

vai tämä, tosi hyviä molemmat.

Maailman paras kanakastike

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
450-600 g  broilerisuikaleita (hunajamarinoituja tai maustamattomia)
½ l kuohukermaa
1 tl paprikajauhetta (tai 1 paprika)
kanafondia
1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan
1/4 tl valkopippuria
200 g fetaa


1. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla oliiviöljyssä.

2. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja paista kypsiksi.

3. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen poreilla rauhassa. Mausta kanafondilla. 

4. Pilko joukkoon paprika tai mausta paprikamausteella. Lisää kastikkeeseen myös ananaspalat ja niiden mehu. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kastikkeen hautua.

5. Lisää lopuksi joukkoon feta. Tarjoile keitetyn riisin, pastan tai ohran kera. 

***

Näin teet itse tuorepastaa:

Näin teet itse tuorepastaa 1:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat