Maailman paras kanakastike? Testasimme ylistetyn reseptin: "Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää"
Kotikokki-reseptisivuston kanakastiketta ylistetään maailman parhaaksi, mutta onko se sitä? Testasimme kehutun arkiruokareseptin hieman muunneltuna versiona.
Erilaiset broileriruoat lukeutuvat suomalaisen suosikkiarkiruokiin. Testasimme taannoin helpon vuohenjuusto-kanapastan, joka oli makuraadin mielestä "niin hyvää, että taju lähtee".
Nyt vuorossa oli maailman paras kanakastike -nimellä tunnettu resepti, jota ylistetään vuolaasti Kotikokki-sivustolla. Reseptin sivuilla on vieraillut sen olemassaolon aikana yli 860 000 kävijää.
Reseptin tekijä Vimmu itse kuvailee kanakastiketta täydelliseksi:
– Suosittelen todellakin sydämeni kyllyydestä! Tämä on yksinkertaisesti parasta (ollakseni nöyrä).
"Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää"
Mikä kanakastikkeesta sitten tekee niin hyvän? Ainakin kermainen kastike aateloidaan vielä fetajuustolla, joten mistään keventäjän arkiruoasta ei voi puhua. Testasimme reseptin hieman muunneltuna: paprikan sijaa kastikkeessa käytettiin paprikajauhetta ja lisämakua kastikkeeseen toivat chilihiutaleet. Marinoitujen broilerisuikaleiden sijaan testasimme ruoan maustamattomilla suikaleilla.
Maailman paras kanakastike osoittautui todella hyväksi arkiruoaksi ja kun ruokaa tekee ison satsin, niin se maistuu mainiosti seuraavan päivän lounaanakin – etenkin kuitupitoisen ohran kaverina.
– Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää ja superhelppo valmistaa. Vaikea sanoa, kumpi oli parempaa: aiemmin testaamamme vuohenjuusto-kanapasta
vai tämä, tosi hyviä molemmat.Maailman paras kanakastike
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
450-600 g broilerisuikaleita (hunajamarinoituja tai maustamattomia)
½ l kuohukermaa
1 tl paprikajauhetta (tai 1 paprika)
kanafondia
1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan
1/4 tl valkopippuria
200 g fetaa
1. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla oliiviöljyssä.
2. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja paista kypsiksi.
3. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen poreilla rauhassa. Mausta kanafondilla.
4. Pilko joukkoon paprika tai mausta paprikamausteella. Lisää kastikkeeseen myös ananaspalat ja niiden mehu. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kastikkeen hautua.
5. Lisää lopuksi joukkoon feta. Tarjoile keitetyn riisin, pastan tai ohran kera.
Lue myös: Ville osti kaupasta kaksi pakettia broilerin paistisuikaleita marinadissa – pian valkeni tyly totuus
***
Näin teet itse tuorepastaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa