"Maailman hienostunein jauheliharuoka" – helppo valmistaa ja sopii suomalaiseen makuun

Wallenbergin pihvi on klassinen ruotsalainen jauhelihaherkku.

Sivumaku-ruokablogissa testattiin tällä kertaa klassista jauheliharuokaa, joka on samaan aikaan hienostunutta mutta simppeliä arkiruokaa.

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti kokata vuosien tauon jälkeen unohtunutta herkkua: wallenbergin pihviä. Pakkasesta löytyi sopiva pala vasikan jauhelihaa ja ruotsalaisklassikon resepti Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.

– Ehtaa wallenbergin pihviä ei liiemmin ole tarjolla ravintoloissa. Äkkiseltään raaka-ainelistaa katsoessa se vaikuttaa vain jauhelihapihviltä, johon on lisätty kermaa. Pihvin sielu on kuitenkin huomattavan paljon kauniimpi. Hienoksi jauhettu liha vatkataan ilmavan kuohkeaksi, jopa vaahtomaiseksi ja lopputulos lähentelee kohokasta pinnan ollessa hienostuneen rapsakka, Kinnunen kirjoittaa.

Jos kaupasta ei satu löytymään vasikan jauhelihaa, suosittelee Kinnunen korvaamaan sen mieluummin possun kuin naudan jauhelihalla.

– Ehkä 70/30-sekoitussuhde possun hyväksikin voisi olla oiva tuuraaja, Kinnunen vinkkaa.

Kinnusen mukaan tämä kuohkean mehevä klassikko taitaakin olla maailman hienostunein jauheliharuoka.

Katso Wallenbergin pihvin resepti Sivumaku-blogista.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!