Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Maailman hienostunein jauheliharuoka" – helppo valmistaa ja sopii suomalaiseen makuun

Wallenbergin pihvi on klassinen ruotsalainen jauhelihaherkku.
Wallenbergin pihvi on klassinen ruotsalainen jauhelihaherkku.
Julkaistu 31.07.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogissa testattiin tällä kertaa klassista jauheliharuokaa, joka on samaan aikaan hienostunutta mutta simppeliä arkiruokaa.

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti kokata vuosien tauon jälkeen unohtunutta herkkua: wallenbergin pihviä. Pakkasesta löytyi sopiva pala vasikan jauhelihaa ja ruotsalaisklassikon resepti Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.

– Ehtaa wallenbergin pihviä ei liiemmin ole tarjolla ravintoloissa. Äkkiseltään raaka-ainelistaa katsoessa se vaikuttaa vain jauhelihapihviltä, johon on lisätty kermaa. Pihvin sielu on kuitenkin huomattavan paljon kauniimpi. Hienoksi jauhettu liha vatkataan ilmavan kuohkeaksi, jopa vaahtomaiseksi ja lopputulos lähentelee kohokasta pinnan ollessa hienostuneen rapsakka, Kinnunen kirjoittaa.

Jos kaupasta ei satu löytymään vasikan jauhelihaa, suosittelee Kinnunen korvaamaan sen mieluummin possun kuin naudan jauhelihalla.

– Ehkä 70/30-sekoitussuhde possun hyväksikin voisi olla oiva tuuraaja, Kinnunen vinkkaa.

Kinnusen mukaan tämä kuohkean mehevä klassikko taitaakin olla maailman hienostunein jauheliharuoka.

Katso Wallenbergin pihvin resepti Sivumaku-blogista.

Lisää aiheesta:

”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!Ruokabloggari lorautti pastan joukkoon vodkaa ja ällistyi – supermaukas lopputulos sai jopa periaatteet horjumaanSyksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa Internetin suosituin kanaresepti: "Helppo, supernopea ja mielettömän maukas""Helppoa ja nopeaa arkiruokaa" – valmista herkullista pastaa ilman lihaa!
LihaRuoanlaittoSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti