Luulitko mokanneesi pahasti töissä? No, tämä mies sai potkut läikytettyään 5000 litraa viiniä viemäriin – eikä ollut ensimmäinen kerta

Valkoviini viini
Työntekijän moka aiheutti viinitilalle melkoiset tappiot. Shutterstock

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa asuva mies sai potkut paikalliselta viinitilalta mokattuaan jo toistamiseen melkoisen pahasti.

Okanagalainen Brent Crozier sai lähtöpassit viinitilalta kaadettuaan vahingossa yli 5000 litraa sauvignon blanc -valkoviiniä viemäriin. Kohtalokas moka tapahtui jo vuoden 2018 marraskussa, mutta asiaa on nyt käsitelty oikeudessa. Oikeuden päätöksellä mies ei saa työpaikkaansa viinitilalla takaisin.

West Kelowna -viinitilan mukaan Brent Crozier onnistui hävittämään arviolta 630 viinitynnyrin ja yli 162 000 Kanadan dollarin eli 111 000 euron edestä viiniä.

Kyseessä ei kaiken lisäksi ollut edes ensimmäinen kerta, kun Crozier syyllistyy samanlaiseen virheeseen. Oikeusraporttien mukaan mies oli vuotta aiemmin, vuonna 2017, onnistunut kaatamaan samanlaisen virheen seurauksena 11 000 litraa viiniä viemäriin. 

Unohti lukita venttiilin

Crozier pyysi anteeksi molempia tapauksia ja vetosi työpaineisiin ja stressiin. Hän kertoi työskennelleensä molemmissa tapauksissa sekä arkisin että viikonloppuisin ja ylitöitä kertyneen tuolloin yli 257 tuntia. Niinpä virheiden sattuminen työssä oli todennäköistä.

Molemmat mokat liittyivät sauvignon blanc -viinin siirtämiseen tankista toiseen. Tankit olivat kuitenkin huolimattomasti kiinnitetty toisiinsa ja viini valui hukkaan. Crozierin työhön kuului varmistaa tankit liittävän venttiilin oikea toiminta, mutta hän oli unohtanut sulkea sen. 

Viinin siirtyminen tankista toiseen kestää noin 30 minuuttia ja 20 minuutin kohdalla Crozier huomasi juoman valuvan itse asiassa lattian kautta viemäriin.

– Olin kauhuissani. En voinut uskoa, että olin unohtanut sulkea venttiilin, Crozier on itse kommentoinut tapahtunutta oikeusraporttien mukaan. 

Vaikka Crozier katuikin syvästi tekoaan, hänelle ei kuitenkaan enää oikeuden päätöksellä suotu mahdollisuutta jatkaa työssään. Oikeuden päätöksen mukaan Crozierin olisi pitänyt oppia jo ensimmäisestä virheestään vuonna 2017, jotta seuraavaa tapausta ei olisi sattunut. Yhteensä mies hävitti mokiensa vuoksi yli 16 000 litraa viiniä. 

***

Viiniä vai viinaa - muuttuvatko juomatapamme? 9:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat