Löytyykö keittiökaapistasi tätä? Ainesosa joka parantaa suklaaleivonnaisten ja jopa lihan makua
Parhaiden suklaaleivonnaisten salaisuus ei suinkaan ole suklaa, eikä edes kaakao – vaan espressojauhe.
Espressojauhe on voimakkaan makuista, paahtoasteeltaan tummaa kahvijauhetta. Leivonnassa käytetään yleensä espresso-pikakahvijauhetta.
Espressojauheella leivoksiin entistä suklaisempi maku
Espressojauhe tuo erityisesti suklaaleivoksiin täyteläisemmän maun.
Jauheen käyttö on oiva tapa korostaa kaakaojauheen tai leivontasuklaan makua. Voit sekoittaa espressojauhetta esimerkiksi brownie- tai kakkutaikinaan noin yhden teelusikallisen verran.
Pieni määrä jauhetta ei tuo leivonnaisiin vielä kahvin makua. Jos kuitenkin haluat leivonnaisiin kahvin maun, voit sekoittaa taikinaan espressojauhetta kaksi teelusikallista tai enemmän.
Neljä muuta tapaa käyttää espressojauhetta
Espressojauhetta voi lisätä myös suklaakastikkeisiin ja -kuorrutteisiin. Se tuo niihin saman efektin kuin leivonnaisiinkin.
Voit myös ripotella jauhetta jäätelön päälle piristääksesi vaikkapa perinteisiä suklaa- tai vaniljajäätelöitä.
Kokeile sekoittaa jauhetta chiliruokien joukkoon. Teelusikallinen tai pari chilipadan joukkoon voi tuoda ruoan makuihin paljon syvyyttä ja täyteläisyyttä.
Espressojauhetta voi käyttää myös lihan maustamisessa. Voit tehdä siitä kuivamausteseoksen esimerkiksi pihveille tai ribseille. Yhdistä se muihin mausteisiin, kuten chilijauheeseen, cayennepippuriin, paprikamausteeseen sekä suolaan ja pippuriin.
LUE MYÖS: Oletko jo testannut? Näitä helppoja keksejä leipovat nyt kaikki: "Aivan uskomattoman hyviä"
Lähde: The Kitchn
***
Videolla valmistuu suklaapiirakka, johon tarvitaan vain voitaikinaa ja suklaalevy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan