Löytyykö kaapistasi O’boyta? Myy se Ruotsiin – voit tienata tutusta kaakaojauheesta sievoisia summia

kaakao kaakaojauhe
Shutterstock

Tekniset ongelmat ovat tyhjentäneen kauppojen hyllyt suositusta O’boy kaakaojauheesta. Kaakaojauheen toimitusongelmat ovat johtaneet erikoiseen lieveilmiöön – kaakaokauppaan.

Video: Moni avaa Tupla-suklaapatukan väärin. Katso videolta, kuinka se kuuluisi oikeasti avata. 

Tällä hetkellä O'boy-kaakaota haltuunsa saaneet yksityiset henkilöt ovat ryhtyneet kaupittelemaan tuotetta kaakaon himoisille ihmisille tuhansien kruunujen hintaan. Ruotsalaiseen myyntisivusto Blocketiin on viime aikoina ilmestynyt useita kyseistä kaakaojauhetta koskevia ilmoituksia.

Osa kaakaopakettiaan kaupittelevista henkilöistä on intoutunut pyytämään kaakaojauheesta uskomattomalta kuulostavia summia, jopa 3000 kruunua, eli lähes 300 euroa. 

Vaikka satojen eurojen hinta saattaakin kuulostaa kovalta, SVT:n haastatteleman myyjän mukaan kysyntää on ollut.

Kaakaokriisiin ei ole luvassa helpotusta 

Kaakaokauppa saattaa jatkua tovin jos toisenkin, sillä valmistaja ei ole osannut antaa tarkkaa arviota siitä, milloin kaakaojauhetta saadaan jälleen kauppoihin.

– Olemme rakentamassa uutta tuotantolinjastoa O’boylle. Valitettavasti asennus on hieman viivästynyt, mikä tarkoittaa sitä, että tuotantomäärät ovat aikataulusta jäljessä, kertoo Mondelezin viestintäjohtaja Celin Huseby Aftonbladetille.

Lähteet: Aftonbladet, SVT

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja