O'boy! Joitko sinäkin tätä legendaarista kaakaota lapsuudessasi?

O'boy kaakao
Kuvassa O'boy-purkki 1990-luvulta. Nykypäivänä kaakao on pakattu siniseen purkkiin, Shutterstock/Marabou

Oi sitä onnenpäivää, kun mehulasillisen sijaan sai lapsena välipalaksi kylmään maitoon sekoitettua kaakaota! Tai kun koulun talviurheilupäivän jälkeen oli eväiden syönnin aika ja tarjolla oli tuorekelmuun kääritty sämpylä ja lämmintä kaakaota suoraan termarista. Muistatko sinä legendaarisen O'boy-kaakaon lapsuudestasi?

Suuri osa suomalaisista muistaa varmasti lapsuudestaan legendaarisen O’boy-kaakaon. Marabou-tuotemerkin alla vuonna 1960 lanseerattu O’boy on edelleen Pohjoismaiden suosituin kaakaojuoma. Sitä juodaan melkein kaksi miljoonaa lasillista päivässä.

Totutun suklaan lisäksi O’boyta on myyty myös muun muassa vaniljan-, mansikan-, mustikan ja mokanmakuisina.

Kaakaomuistoja lapsuudesta

Näin MTV:n Lifestyle-toimitus muistelee kaakaojuomahetkiään lapsuudesta:

– Meillä juotiin O'boy-kaakaota, tein sitä aina kylmään maitoon. Osa kaakaosta jäi aina kiinni lusikkaan, jossa odotti lasillisen lopuksi iso kökkö suklaata! Muistan myös kerran, kun vedin kaakaota vahingossa henkeen. Sitä virhettä ei tee toiste!

– Muistan kirkkaasti sen, kun sisarusten kanssa juotiin aamupalaksi kylmää O’boyta. Enää kaakao ei maistu kylmänä! Kaakaomuistoja on myös laskettelurinteestä, kun sormet jäässä istuttiin tuvassa laskupäivän jälkeen pöydän ääressä ja odotettiin, että äiti lämmittää meille kupilliset kaakaota. Silloin tällöin mukilliseen sai myös kermavaahtoa.

– Parasta oli O’boy-kaakaotöhnä! Eli siis se maitolasin pohjalle jäänyt ”ylimääräinen” kaakao, joka ei kunnolla sekoittunut maitoon. Täydellinen lopetus kylmälle lasilliselle kaakaota – ah!

Lähteet: O'boy, Lapsuusmuistelua

***

1:08

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja