Huippukokki Sauli Kemppainen kertoo, miten ruoasta saa maukasta maustamalla.
Miten ruoasta saa kotikeittiössä takuuvarmasti maukasta? Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat maustamisvinkkinsä.
Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.
Kemppainen kertoi ohjelmassa muun muassa suomalaisten keittiössä piilevästä oleellisesta ongelmasta, joka voi vaikuttaa ruoan makuun.
– Virhe on tapahtunut jo 70 vuotta sitten, kokki totesi.
"Kuivamausteet eivät ole huonoja"
Kemppaisella oli studiossa mukanaan myös lajitelma erilaisia mausteita, joita kokin mukaan kannattaisi löytyä jokaisen suomalaisen kotikeittiöstä.
– En nyt sano, että jokaisella pitäisi olla 18 eri maustetta kotona, mutta jos sinulla sattuisi nyt olemaan nämä mausteet, niin näillä kyllä voi tehdä mitä vain.
Voisi kuvitella, että huippukokin keittiössä hyödynnetään ainoastaan tuoreita yrttejä, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Kemppainen liputtaa nimittäin kuivamausteiden puolesta.
– Kuivamaustet eivät ole huonoja. Moni ajattelee, että ne eivät maistu miltään, mutta kyllä ne maistuvat. Kuivamausteissa on itse asiassa enemmän makua kuin tuoreissa, koska niitä on poistettu vesi.
Mitä mausteita jokaisen suomalaisen maustekaapista pitäisi huippukokin mukaan löytyä? Katso videolta jutun yltä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.