Löytyvätkö nämä sinulta? Kokki Sauli Kemppainen nimeää joka maustekaapin oleellisimmat tuotteet

Huippukokki Sauli Kemppainen: Nämä mausteet pitäisi löytyä jokaisen suomalaisen maustekaapista 1:44 Huippukokki Sauli Kemppainen: Nämä mausteet pitäisi löytyä jokaisen suomalaisen maustekaapista
KATSO VIDEO: Nämä mausteet pitäisi kokin mukaan löytyä jokaisen suomalaisen maustekaapista.

Huippukokki Sauli Kemppainen kertoo, miten ruoasta saa maukasta maustamalla.

Miten ruoasta saa kotikeittiössä takuuvarmasti maukasta? Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat maustamisvinkkinsä.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Kemppainen kertoi ohjelmassa muun muassa suomalaisten keittiössä piilevästä oleellisesta ongelmasta, joka voi vaikuttaa ruoan makuun.

– Virhe on tapahtunut jo 70 vuotta sitten, kokki totesi.

"Kuivamausteet eivät ole huonoja"

Kemppaisella oli studiossa mukanaan myös lajitelma erilaisia mausteita, joita kokin mukaan kannattaisi löytyä jokaisen suomalaisen kotikeittiöstä. 

– En nyt sano, että jokaisella pitäisi olla 18 eri maustetta kotona, mutta jos sinulla sattuisi nyt olemaan nämä mausteet, niin näillä kyllä voi tehdä mitä vain.

Voisi kuvitella, että huippukokin keittiössä hyödynnetään ainoastaan tuoreita yrttejä, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Kemppainen liputtaa nimittäin kuivamausteiden puolesta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Kuivamaustet eivät ole huonoja. Moni ajattelee, että ne eivät maistu miltään, mutta kyllä ne maistuvat. Kuivamausteissa on itse asiassa enemmän makua kuin tuoreissa, koska niitä on poistettu vesi. 

Mitä mausteita jokaisen suomalaisen maustekaapista pitäisi huippukokin mukaan löytyä? Katso videolta jutun yltä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat