Suomalaisten keittiöissä on oleellinen ongelma, joka voi vaikuttaa ruoan makuun: "Virhe on tapahtunut jo 70 vuotta sitten"

Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit 7:12 Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit
KATSO VIDEO: Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit

Huippukokki Sauli Kemppainen antoi vinkkinsä maustamiseen kotikeittiöissä.

Miten ruoasta saa kotikeittiössä takuuvarmasti maukasta? Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat maustamisvinkkinsä.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Ohjelmassa kurkattiin ensin toimittaja Inka Korhosen omaan maustekaappiin, joka osoittautui sisältönsä puolesta melko tyypilliseksi suomalaisen lapsiperheen maustekaapiksi.

"Virhe on tapahtunut jo 70 vuotta sitten"

Maustekaapilla oli myös hyvin tyypillinen sijoituspaikka keittiössä: suoraan lieden ja liesituulettimen yläpuolella. Mausteille kyseinen kaapinpaikka ei todellakaan ole se kaikkein paras vaihtoehto.

– No sehän nyt on lähtökohtaisesti se huonoin paikka keittiössä. Jos lähdetään siitä, että maustekaapissa on kuivia mausteita suurimmaksi osaksi, niin niidenhän pitäisi olla viileässä ja kuivassa paikassa, Kemppainen muistutti lähetyksessä.

Mausteita ei siis tule säilyttää lieden ja liesituulettimen läheisyydessä, sillä siinä ne altistuvat lämmölle ja höyrylle ja vanhenevat nopeammin. Kemppaisen mukaan mausteiden väärä säilytyspaikka ei kuitenkaan ole kotikokkien vika. 

– Lähtökohtaisesti virhe on tapahtunut jo 70 vuotta sitten, kun arkkitehdit ovat suunnitelleet maustekaapin suomalaisten koteihin hellan yläpuolelle. Eli se on 70 vuotta vanha arkkitehtien virhe, mikä meidän pitäisi nyt muuttaa, Kemppainen muistutti.

Mitä mausteita jokaisen maustekaapista olisi hyvä löytyä? Miten saa ruoan maistumaan paremmalta? Katso videolta Sauli Kemppaisen vinkit.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.