Loihdi gluteenittomat tarjoilut kesän juhliin: Suosikkikakut ja herkulliset suolaiset
Varaudu kesän juhliin gluteenittomilla resepteillä, jotka maistuvat takuulla kaikille vieraille. Kaikki juhlaherkut on helppo valmistaa gluteenittomana.
Juhlakakut ja suolaiset tarjottavat onnistuvat gluteenittomilla jauhoseoksilla: hieno jauhoseos sopii makeisiin leivonnaisiin ja karkea jauhoseos puolestaan suolaisiin. Osan leivonnaisista voi tehdä jo etukäteen pakkaseen – kuten erilaiset piiraat ja osan tuotteista voi ostaa valmiina.
Makeat klassikkokakut syntyvät käden käänteessä gluteenittomina. Perinteinen mansikkakakku maistuu aina, ja maailman helpoin suklaakakku syntyy nopeasti. Raparperipiirakan pohja valmistetaan hienosta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Suolaisten tarjottavien klassikko on voileipäkakku. Perinteisen voileipäkakun voi valmistaa osin jo edellisenä päivänä. Suolainen piirakka on toinen hyvä vaihtoehto ruokaisaksi tarjottavaksi. Piirakoita voi tehdä erilaisin täyttein, vaikkapa kasvis- ja lihavaihtoehdon.
Vinkki! Valmista piiras jo etukäteen ja pakasta se jäähtyneenä. Ota piiras jääkaappiin sulamaan juhlia edeltävänä päivänä ja lämmitä se ennen tarjoamista uunissa tai mikrossa, paloittele valmiiksi ja laita tarjolle.
Juhlamenu kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Tarjottavien määrän arviointiin löydät vinkkejä Marttojen kotisivuilta – muun muassa vinkit siihen, kuinka paljon erityyppisiä ruokia on hyvä varata juhlavierasta kohden. Samoin kannattaa suunnitella etukäteen, miten gluteenittomuus varmistetaan ja missä juhlaherkut säilytetään.
Kun valmistat gluteenitonta, varmista nämä asiat:
|
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan