Älä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeen

1:20 Herkullinen pesto valmistuu hetkessä – kokeile tätä helppoa reseptiä
Videon reseptillä basilikasta valmistuu herkullinen pestokastike.

Nuupahtaneita yrttejä ei kannata missään nimessä heittää pois, vaan ne kannattaa hyödyntää monikäyttöisen yrttikastikkeen valmistukseen.

Tuoreet yrtit tuovat makua ruokaan kuin ruokaan, mutta niiden huono puoli on se, että ne kuihtuvat melko nopeasti. Jos löydät itsesi toistuvasti heittämästä tuoreita yrttejä biojätteeseen, tämä vinkki on juuri sinua varten. Kokin vinkillä taiot pöydällä nuupahtavat yrttisi helposti hyötykäyttöön.

MyRecipes -sivustolla kokki Robby Melvin näyttää, kuinka yrteistä, öljystä ja mausteista syntyy tehosekoittimessa hetkessä maistuva kastike, jota voit käyttää monipuolisesti niin ruokien maistamiseen kuin erilaisten lihojen ja kasvisten marinoimiseen. Ja mikä tärkeintä, tämä mauste säilyy jääkaapissa tai pakastimessa pitkiäkin aikoja.

Jos yrttejä on vähän, voit valmistaa niistä maistuvan salaatinkastikkeen lisäämällä öljyn määrää. 

Tarvitset:

Yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia...)
Valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Lisää raaka-aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on muuttunut pestomaiseksi kastikkeeksi.

Lähde: MyRecipes

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja