Älä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeen

pesto
Shutterstock

Nuupahtaneita yrttejä ei kannata missään nimessä heittää pois, vaan ne kannattaa hyödyntää monikäyttöisen yrttikastikkeen valmistukseen.

Tuoreet yrtit tuovat makua ruokaan kuin ruokaan, mutta niiden huono puoli on se, että ne kuihtuvat melko nopeasti. Jos löydät itsesi toistuvasti heittämästä tuoreita yrttejä biojätteeseen, tämä vinkki on juuri sinua varten. Kokin vinkillä taiot pöydällä nuupahtavat yrttisi helposti hyötykäyttöön.

MyRecipes -sivustolla kokki Robby Melvin näyttää, kuinka yrteistä, öljystä ja mausteista syntyy tehosekoittimessa hetkessä maistuva kastike, jota voit käyttää monipuolisesti niin ruokien maistamiseen kuin erilaisten lihojen ja kasvisten marinoimiseen. Ja mikä tärkeintä, tämä mauste säilyy jääkaapissa tai pakastimessa pitkiäkin aikoja.

Jos yrttejä on vähän, voit valmistaa niistä maistuvan salaatinkastikkeen lisäämällä öljyn määrää. 

Tarvitset:

Yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia...)
Valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Lisää raaka-aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on muuttunut pestomaiseksi kastikkeeksi.

Lähde: MyRecipes

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!