Lisäätkö pastan keitinveteen suolaa? Pastaexpertti: Tässä tapauksessa se ei missään nimessä kannata!
Newyorkilaisen kokin ja pastaharrastajan mukaan suolan lisääminen keitinveteen on asia, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään.
Vaikka moni kotikokki tietää, että pastan keitinveteen kuuluu lisätä suolaa, Albert Di Meglion mukaan sitä lisätään yleensä joko liikaa tai liian vähän. Jos et halua, että ruokasi maistuu merivedeltä tai päinvastaisesti haluat, että ruokasi maistuu edes joltain, tämä muistisääntö kannattaa painaa mieliin.
Tuorepasta syntyy helposti vain muutamasta ainesosasta. Artikkeli jatkuu videon alla.
Jos lisäät kattilaan neljä litraa vettä, suolaa tarvitaan 2–3 ruokalusikallista. Kannattaa myös muistaa, että suola kuuluu lisätä keitinveteen ennen pastaa parhaan lopputuloksen saamiseksi.
Lisää suolaa taikinaan, älä veteen
Vaikka keitinveteen lisätty suola saa ruoan maistumaan, yhden pastalaadun kanssa suola kannattaa jättää suosiolla lisäämättä.
– Älä lisää suolaa veteen silloin, kun teet tuorepastaa. Sen sijaan lisää suolaa taikinaan, Di Meglio muistuttaa ja toteaa, että tällä tavoin lopullisen annoksen suolaisuutta on helpompi kontrolloida.
Pastaexpertin mukaan monella menee pieleen myös kastikkeen kanssa. Jos haluat, että pasta imee itseensä mahdollisimman paljon makua, pastan tulisi antaa kypsyä loppuun kastikkeessa.
Lähde: Today
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti