Lisäätkö pastan keitinveteen suolaa? Pastaexpertti: Tässä tapauksessa se ei missään nimessä kannata!

pasta
Tiedätkö, kuinka paljon suolaa pastan keitinveteen oikeasti kuuluu lisätä? Shutterstock

Newyorkilaisen kokin ja pastaharrastajan mukaan suolan lisääminen keitinveteen on asia, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään.

Vaikka moni kotikokki tietää, että pastan keitinveteen kuuluu lisätä suolaa, Albert Di Meglion mukaan sitä lisätään yleensä joko liikaa tai liian vähän. Jos et halua, että ruokasi maistuu merivedeltä tai päinvastaisesti haluat, että ruokasi maistuu edes joltain, tämä muistisääntö kannattaa painaa mieliin.

Tuorepasta syntyy helposti vain muutamasta ainesosasta. Artikkeli jatkuu videon alla.

Näin teet itse tuorepastaa 1:00

Jos lisäät kattilaan neljä litraa vettä, suolaa tarvitaan 2–3 ruokalusikallista. Kannattaa myös muistaa, että suola kuuluu lisätä keitinveteen ennen pastaa parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Lisää suolaa taikinaan, älä veteen

Vaikka keitinveteen lisätty suola saa ruoan maistumaan, yhden pastalaadun kanssa suola kannattaa jättää suosiolla lisäämättä.

– Älä lisää suolaa veteen silloin, kun teet tuorepastaa. Sen sijaan lisää suolaa taikinaan, Di Meglio muistuttaa ja toteaa, että tällä tavoin lopullisen annoksen suolaisuutta on helpompi kontrolloida.

Pastaexpertin mukaan monella menee pieleen myös kastikkeen kanssa. Jos haluat, että pasta imee itseensä mahdollisimman paljon makua, pastan tulisi antaa kypsyä loppuun kastikkeessa.

Lähde: Today

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.