Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisäätkö pastan keitinveteen suolaa? Pastaexpertti: Tässä tapauksessa se ei missään nimessä kannata!

Tiedätkö, kuinka paljon suolaa pastan keitinveteen oikeasti kuuluu lisätä?
Tiedätkö, kuinka paljon suolaa pastan keitinveteen oikeasti kuuluu lisätä?Shutterstock
Julkaistu 28.11.2018 12:51

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Newyorkilaisen kokin ja pastaharrastajan mukaan suolan lisääminen keitinveteen on asia, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään.

Vaikka moni kotikokki tietää, että pastan keitinveteen kuuluu lisätä suolaa, Albert Di Meglion mukaan sitä lisätään yleensä joko liikaa tai liian vähän. Jos et halua, että ruokasi maistuu merivedeltä tai päinvastaisesti haluat, että ruokasi maistuu edes joltain, tämä muistisääntö kannattaa painaa mieliin.

Tuorepasta syntyy helposti vain muutamasta ainesosasta. Artikkeli jatkuu videon alla.

1:00Näin teet itse tuorepastaa

Jos lisäät kattilaan neljä litraa vettä, suolaa tarvitaan 2–3 ruokalusikallista. Kannattaa myös muistaa, että suola kuuluu lisätä keitinveteen ennen pastaa parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Lisää suolaa taikinaan, älä veteen

Vaikka keitinveteen lisätty suola saa ruoan maistumaan, yhden pastalaadun kanssa suola kannattaa jättää suosiolla lisäämättä.

LUE MYÖS: Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys" 

– Älä lisää suolaa veteen silloin, kun teet tuorepastaa. Sen sijaan lisää suolaa taikinaan, Di Meglio muistuttaa ja toteaa, että tällä tavoin lopullisen annoksen suolaisuutta on helpompi kontrolloida.

Pastaexpertin mukaan monella menee pieleen myös kastikkeen kanssa. Jos haluat, että pasta imee itseensä mahdollisimman paljon makua, pastan tulisi antaa kypsyä loppuun kastikkeessa.

Lähde: Today

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaaLähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksi
PastaRuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"