Lisa keksi älyttömän helpon tavan valmistaa terveellisiä herkkuja lapsilleen: Näin saat hetkessä loihdittua jäätelöitä tai mehujäitä

Mehujäät
Shutterstock, JeniFoto

Kekseliäs äiti teki jogurtista viilentäviä herkkuja lapsilleen huikean helposti.

Jäätelön ostamisen sijaan brittiäiti Lisa Townrow päätti tehdä itse kahdelle lapselleen jäisiä, terveellisiä herkkuja. Naisen niksistä kertoo The Sun.

Herkkujen valmistamiseen ei tarvita muuta kuin jogurtteja sekä jonkinlaisia kantoja tikun paikalle. Nainen itse käytti lapsille tarkoitettujen lääkeruiskujen kantoja, sillä hän ei halunnut käyttää perinteisiä puutikkuja. Puutikut voivat hajota, jolloin niistä irtoaa ikäviä säleitä lapsen suuhun.

Näin helposti herkut valmistuivat

Lisa teki herkut yksinkertaisesti valmiista jogurtista. Hän leikkasi jogurttipurkin kanteen pienen kolon, josta hän työnsi sisään kannan. Kanta kannattaa työntää purkin pohjaan asti. Sitten hän laittoi jogurtit pakastimeen kolmeksi tunniksi.

Kun jogurtit olivat jäätyneet, nainen poisti purkkien kannet ja laittoi purkit hetkeksi lämpimään veteen. Lämpimän veden tarkoitus on pehmentää ”jäätelöiden” reunoja hieman, ennen kuin ne annetaan lapsille. Varo kuitenkin, etteivät herkut sula. Lopuksi jogurtit irrotetaan purkeista ja herkut ovat valmiit.

Lisa suosittelee säilyttämään tyhjät jogurttipurkit. Niihin voi tehdä muita vastaavia, terveellisiä herkkuja. Nainen suosittelee täyttämään ne esimerkiksi vedellä ja hedelmillä, jolloin saa aikaan terveellisiä ”mehujäitä”.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Niksi sai tuhansia ylistäviä kommentteja

Lisa jakoi niksinsä Facebookissa ja TikTokissa. Facebook-julkaisu nousi huikeaan suosioon, saaden huikean määrän tykkäyksiä ja kommentteja. Lukuisat ihmiset ylistävät kommenteissa niksin nerokkuutta.

– Tämä on mieletön idea, Ayesha Majithia kommentoi.

– Ooh, minun pitää koittaa tätä, Megan Ward puolestaan kirjoittaa.

Lisa taustoitti ideansa syntyä videon menestyksen myötä.

– Mietin, miten voisin tehdä tyttärelleni Rosielle jonkinlaisen mehujään, sillä hän on hieman liian nuori kaupan valmiille mehujäille. Lisäksi halusin, että se on terveellistä, hän kertoo.

Lisan mukaan Rosie pitää nykyään enemmän äitinsä tekemistä jogurttiherkuista kuin oikeasta jäätelöstä.

***

Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Nyt voit keittää täyden pannullisen kahvia entistä helpommin.  

0:43

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja