Grillaamisessa onnistuu, kunhan muistaa varata siihen riittävästi aikaa, eikä unohda tärkeitä asioita ennen grillaamista ja sen jälkeen, muistutetaan lihatalo HKScanilta.
Videolla Sami Garamin vinkit pallogrillaukseen.
Täydellisestikin grillatun fileepalan voi pilata, jos unohtaa lihan vetäytymisvaiheen. HKScan listasi yleisohjeita grillaukseen ja muistuttaa sudenkuopista, jotka voivat pilata ruokaelämyksen. Vinkit antio HK:n lihajohtaja Mikko Järvinen.
1. Muista odottaa, että grilli on valmis
Lihojen grillaus aloitetaan ottamalla lihat pois jääkaapista huoneenlämpöön. Näin taataan lihojen tasaisempi kypsyminen grillissä. Seuraavaksi lämmitetään grilli. Tilastojen mukaan yli puolet grillaa Suomessa kaasugrillillä. Toiseksi suosituin grilli on hiiligrilli. Kaasugrilli on grillausvalmis noin kymmenessä minuutissa, hiiligrillin valmistuminen grillauskuntoon kestää jopa puoli tuntia.
– Yleisin virhe tehdään nimenomaan hiiligrillin kanssa, kun ei malteta odottaa, että kaikki hiilet hehkuvat kunnolla. Usein hiiligrilli on parhaimmillaan vasta silloin, kun kaikki ruuat on jo syöty. Maltti on siis valttia, HKScanin Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen muistuttaa.
Myös kokki Sami Garam on samoilla linjoilla. Garam kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkejä pallogrillillä grillaamiseen.