Lidl täräyttää: Nämä viisi Suomi-ruokaa tyrkylle kauppoihin ympäri Eurooppaa

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa Lidlin paistopisteellä? 0:30 Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa Lidlin paistopisteellä?
KATSO MYÖS VIDEO: Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa Lidlin paistopisteellä?

Lidlin järjestämän vientikilpailun voittajat ovat selvinneet. 

Suomalaiset tuotteet Euroopan Lidl-myymälöissä

  • 200 eri tuotetta
  • 60 suomalaista tavarantoimittajaa
  • Pysyvässä valikoimassa ja kausituotteina
  • Suurimmat vientituotteet ovat luomuleipä, laktoosittoman maitotuotteet sekä erilaiset juomat ja makeiset: esimerkiksi lakritsi, kaura- ja ruisleipä sekä riisipiirakat

Kauppaketju Lidl etsi Vauhtia vientiin -kilpailussaan suomalaisia tuotteita muissa Euroopan maissa myytäväksi. Vientikilpailun finaaliin valittiin yli sadasta ehdokkaasta 15 Suomessa valmistettua ruokatuotetta.  

Voitosta kisasivat muun muassa marmeladimakeinen, savukala, kebabliha, levite, dippi, vanukas, välipalajuoma, olut, rieska ja erilaiset snacksit. Tuotteiden joukossa oli gluteenitonta ja laktoositonta sekä useita vegaanisia tuotteita. 

Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström kertoi joulukuussa tiedotteessa, että tuotteen on oltava kiinnostava ja erotuttava massasta laadullaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. 

– Jos meillä Suomessa ostaja tekee monesti valinnan kahden tai kolmen tavarantoimittajan välillä, niin Euroopan mittakaavassa monille tuotteille on kymmeniä valmistajia. Siinä kilpailussa pärjää vain huippulaadulla. Raati valitsi finaaliin tuotteita, joiden laatuun ja vientimahdollisuuksiin uskomme,  Forström totesi.

Nämä viisi tuotetta veivät voiton

Kilpailun voittajat valittiin torstaina 8.2. pidetyssä finaalitapahtumassa. Viisi voittajatuotetta esitellään Lidlin kansainvälisille ostajille heinäkuussa 2024 Saksassa pidettävässä ostotapahtumassa. 

– Päätös on ollut hirveän vaikea. Reilusti yli sata tuotetta ollut kilpailussa mukana. Käytiin pitkät keskustelut ja mielipiteitä oli moneen suuntaan. Rehellisesti sanottuna oli ihan älyttömän hyviä tuotteita, Mikko Forsström kommentoi mediatilaisuudessa.

Viisi voittajatuotetta ovat:

  • Finlandia Candy: Revontulimarmeladi 
  • Finnforel: LoHi savustettu kirjolohifilee 
  • Jokilaakson juusto: Cashewpohjainen proteiinivanukas, choko-caramel 
  • Laitilan Wirvoitusjuomatehdas: Kukko Pils 5,5% 
  • Linkosuon leipomo: Kaurasipsi, sour cream 

Kilpailun tavoitteena on vauhdittaa suomalaista ruokavientiä ja tarjota suomalaisille elintarvikevalmistajille reitti vientimarkkinoille Lidlin verkoston kautta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!