Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leipurilta kokeilemisen arvoinen vinkki: Lisää tätä yrttiä kakkupohjaan – "makumaailmaan saadaan aivan uudenlaista syvyyttä"

10:01Heidi leipooVideolta voit poimia takuuvarman herkun, mutakakun reseptin.
Julkaistu 14.04.2019 09:02
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Timjamin lisääminen täytekakkupohjaan on asia, jota kannattaa leipurin mukaan ehdottomasti kokeilla. 

Say It With a Cake! -kakkuleipomoa pyörittävän Mona Tähtisen mukaan kakuilta haetaan tänä päivänä yhä enemmän yksilöllisyyttä – kakun pitää olla juuri juhlijan näköinen.

– Yksilöllisyys korostuu sekä maussa että ulkonäössä. Kakku räätälöidään juuri siihen tapahtumaan ja juuri sille henkilölle, ketä juhlitaan, Tähtinen kertoo.

Timjamista on helppo lähteä liikkeelle

Kakkujen makumaailmasta puhuttaessa rohkeus on Tähtisen mukaan asia, joka korostuu tällä hetkellä selkeästi. Perinteisten mansikka- ja kermakakkujen sijaan kakkuja uskalletaan maustaa myös villeilläkin makuyhdistelmillä. Omaksi mielenkiintoisimmaksi makuyhdistelmäkseen Tähtinen mainitsee wasabi-karamellin.

Myös yrttien käyttö on suosittua, ja niitä käytetään naisen mukaan todella paljon niin kakkupohjien kuin -täytteidenkin maustamiseen. 

– Yrttejä käytetään nykyisin paljon sekä täytteisiin että pohjiin. Kun yrttejä lisätään uuniin menevään kakkupohjaan, aromit pääsevät ihan eri tavalla esille. Yrtit voidaan myös esimerkiksi uuttaa voihin, Tähtinen kertoo.

timjami kakku täytekakku viikunaTimjami sopii leipurin mukaan monen kakun maustamiseen.Shutterstock

Vähemmän leipovia Tähtinen suosittelee aloittamaan yrttien käytön timjamista.

– Timjami on helppo aloittelijalla. Jos sitä lisää vähän pohjaan, makumaailmaan saadaan aivan uudenlaista syvyyttä. Se sopii hyvin yhteen monenlaisten makujen, kuten mansikan tai vadelman kanssa, Tähtinen vinkkaa. 

LUE MYÖS: Kakun ja suosikkisuklaan täydellinen liitto! Annin Kindertäytekakku on kevään takuuvarma hitti: "Maku muistuu mieleen lapsuudesta"

Lisää aiheesta:

Anun suklaaherkkuvinkki: "Jos rakastaa mokkapaloja, niin ei voi olla pitämättä tästä"Mehevä haastaja porkkanakakulle! Liisa vinkkaa nerokkaan korvikkeenYllättävät juhlapöydän inhokit – näitä ei kannatakaan tarjoilla vieraillePerinteiset kakutko tylsiä? Tv-kokin vinkeillä näyttävä lopputulos!Oletko tullut ajatelleeksi? Näin perinteisestä mansikkakakusta tulee entistä herkullisempiEntistä parempaa kääretorttua – poimi vinkit retroherkun valmistamiseen!
LeivontaKeväänjuhlatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 14.9.17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 13.9.17:36
    Ruoka

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • 11.9.17:14
    Ruoka

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 6.9.17:31
    Suklaa

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos