Leipurilta kokeilemisen arvoinen vinkki: Lisää tätä yrttiä kakkupohjaan – "makumaailmaan saadaan aivan uudenlaista syvyyttä"
Timjamin lisääminen täytekakkupohjaan on asia, jota kannattaa leipurin mukaan ehdottomasti kokeilla.
Say It With a Cake! -kakkuleipomoa pyörittävän Mona Tähtisen mukaan kakuilta haetaan tänä päivänä yhä enemmän yksilöllisyyttä – kakun pitää olla juuri juhlijan näköinen.
– Yksilöllisyys korostuu sekä maussa että ulkonäössä. Kakku räätälöidään juuri siihen tapahtumaan ja juuri sille henkilölle, ketä juhlitaan, Tähtinen kertoo.
Timjamista on helppo lähteä liikkeelle
Kakkujen makumaailmasta puhuttaessa rohkeus on Tähtisen mukaan asia, joka korostuu tällä hetkellä selkeästi. Perinteisten mansikka- ja kermakakkujen sijaan kakkuja uskalletaan maustaa myös villeilläkin makuyhdistelmillä. Omaksi mielenkiintoisimmaksi makuyhdistelmäkseen Tähtinen mainitsee wasabi-karamellin.
Myös yrttien käyttö on suosittua, ja niitä käytetään naisen mukaan todella paljon niin kakkupohjien kuin -täytteidenkin maustamiseen.
– Yrttejä käytetään nykyisin paljon sekä täytteisiin että pohjiin. Kun yrttejä lisätään uuniin menevään kakkupohjaan, aromit pääsevät ihan eri tavalla esille. Yrtit voidaan myös esimerkiksi uuttaa voihin, Tähtinen kertoo.
Vähemmän leipovia Tähtinen suosittelee aloittamaan yrttien käytön timjamista.
– Timjami on helppo aloittelijalla. Jos sitä lisää vähän pohjaan, makumaailmaan saadaan aivan uudenlaista syvyyttä. Se sopii hyvin yhteen monenlaisten makujen, kuten mansikan tai vadelman kanssa, Tähtinen vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka