Kakun ja suosikkisuklaan täydellinen liitto! Annin Kindertäytekakku on kevään takuuvarma hitti: "Maku muistuu mieleen lapsuudesta"

kindertäytekakkuÄLÄKÄYTÄ
Kindertäytekakku koristellaan totta kai herkullisilla Kinder-suklailla. Anni Paakkunainen

Tuoreen leivontakirjailijan näyttävä Kindertäytekakku kätkee sisäänsä valkosuklaamoussea ja suklaakreemiä. 

Tänä keväänä yksi Annin Uunissa -blogia pitävän Anni Paakkunaisen unelmista toteutui, kun bloggarin esikoiskirja ilmestyi kauppojen hyllyille. Eri sesonkeihin sopivia reseptejä sisältävä Annin uunissa: Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan -kirja (Werner Söderström Osakeyhtiö 2019) on saanut erinomaisen vastaanoton, ja Anni kertoo ennakkoerän myyneen loppuun kahdessa tunnissa.

– Pistin kaiken intohimoni ja osaamiseni kansien väliin. Kyseessä ei ole pelkkä leivontakirja, vaan se sisältää myös inspiraatiota, fiiliskuvia ja neuvoja sesongissa olevien raaka-aineiden hyödyntämiseen, Anni kertoo.


Annin uunissa: Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan julkaistiin maaliskuussa 2019.

Kirjan avulla itseoppinut leipuri haluaa välittää ajatusta siitä, että leipominen voi olla helppoa, kunhan siihen asennoituu oikein.

– Leipomaan ei aina tarvitse ryhtyä ajatuksella, että siihen menee koko viikonloppu, vaan se voi hyvinkin olla pelkkä puolen tunnin juttu. Aina ei tarvitse olla tekemässä sitä vaikeinta reseptiä, Anni toteaa.

Anni haluaa muistuttaa ihmisiä myös siitä, että reseptejä ei aina tarvitse noudattaa orjallisesti, vaan luovuus on sallittua.

Kunhan perusasiat ovat kunnossa, yhdistelemällä erilaisia kuorrutteita, täytteitä ja koristeluja, reseptejä saa helposti muokattua juuri omaan makuun ja eri tilaisuuksiin sopiviksi.

Kindertäytekakkuun ei voi olla rakastumatta

Yksi kirjan sivuilta löytyvä resepti on juuri pääsiäiseen sopiva Kindertäytekakku, jonka Anni on kehitellyt varta vasten uutta kirjaansa varten. Kindertäytekakun makumaailma tuo reseptin kehitelleen Annin mieleen muistoja lapsuudesta.

– Muistan lapsuudesta, että Kindermunat olivat niitä parhaita pääsiäismunia, joita etsittiin kovimmin, kun äiti oli niitä piilottanut. Mietin, miten saisin luotua kakun, jossa maistuisi se sama Kindermuna, jonka maku muistuu mieleen lapsuudesta, Anni kertoo reseptin synnystä.

Moni kotileipuri voi kokea täytekakun päälle tulevan suklaaganache-kuorrutuksen haastavaksi, mutta kuorrutusta ei kannata Annin mukaan pelätä – se ei voi mennä pilalle.

– Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, joukkoon voi lisätä kermaa, jos kuorrutus tuntuu taas liian ohuelta, lisätään suklaata.

Kuorrutetta valmistettaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kuorrutetta ei saa kaataa kakun päälle liian kuumana, vaan antaa sen jähmettyä hetken ennen käyttöä. Kuorrutetta voi kokeilla kakun toiselle puolelle ja katsoa, kuinka paljon se valuu. Jos kuorrute pysähtyy kakun keskivaiheille, se on juuri sopivaa.

Alta löydät näyttävän Kindertäytekakun reseptin.

Kindertäytekakku (10–12:lle)

Tumma sokerikakkupohja:
3 kananmunaa
sokeria saman verran kuin kananmunia
jauhoseosta (vehnäjauhoa 40 %, perunajauhoa 30 %
tummaa kaakaojauhetta 30 %) saman verran kuin kananmunia
0,5 –1 tl vaniljasokeria
(0,5 tl leivinjauhetta)

Valkosuklaamousse:
150 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Suklaakreemi:
175 g voita
200 g tummaa suklaata
​​​​​​​200 g tuorejuustoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 rkl kuumaa vettä
1 dl tomusokeria

Koristeet:
Kindermunia
Suklaamunia

Suklaaganache:
60 g tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota)
0,5 dl vispikermaa
nokare voita

Pohja: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot kolmeen samankokoiseen lasiin niin, että kaikkia aineksia on saman verran.

Kaada munat ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa aluksi keskiteholla 1 minuutti. Lisää tehoa ja jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin kuohkeaa. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi vaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi.

Paista kakkupohja alumiinisessa tai irtopohjallisessa, halkaisijaltaan 15 senttisessä voidellussa vuoassa. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.

Valkosuklaakreemi: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon.

Suklaakreemi: Anna voin ja tuorejuuston pehmentyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Tähän menee noin viisi minuuttia. Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi.

Kakun kasaus: Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: nosta pohja vuokaan, kostuta pullasudilla ja lisää puolet moussesta. Toista sama seuraavaan kerrokseen. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia tai yön yli. Kumoa kakku suoraan kakkualustalle. Levitä suklaakreemi kakun pintaan paljettiveitsellä. Jähmetä pinta välillä jääkaapissa. Valmista ganache ja kaada se kakun päälle ohjeen mukaisesti. Asettele suklaamunat ja muut koristeet kakun pinnalle. 

Suklaaganache: Pilko suklaa pieneksi kulhoon ja lämmitä kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun. Kun kerma on sulattanut suklaata hetken, sekoittele seosta varovasti lusikalla. Lisää tarvittaessa kermaa tai suklaata. Lisää lopuksi pieni nokare voita ja anna sen sulaa ganachen joukkoon. Kun ganache on jäähtynyt, kaada se hiljalleen kakun päälle. Voit valuttaa reunat ensin ja kaataa ganachen kakun päälle, josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia vielä palettiveitsellä. Muista olla ripeä, sillä ganache jähmettyy nopeasti kylmän kakun päällä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat