Leenan arkiruokaidea ihastuttaa – veikeät "kilpparit" maistuvat taatusti koko perheelle!

Porkkanainen jauhelikastike 0:34 Porkkanainen jauhelikastike

Kuka sanoo, että arkiruoan kuuluisi olla tylsää? Jauhelihasta, nakeista ja juustosta syntyy vähällä vaivalla ruoka, jonka uskoisi sulattavan nirsoimmankin ruokailijan sydämen.

Poimi videolta talteen perinteisen jauhelihakastikkeen resepti. 

Facebookin suositussa ruokaryhmässä on viime päivinä ihasteltu jauhelihapihvistä ja nakeista valmistettuja "kilpikonnia", jotka maistuvat taatusti koko perheelle. 

Leena Berg-Kososen ryhmään jakama kuva kyseisestä ruokalajista on kerännyt runsaasti ihastuneita kommentteja. Osa kommentoijista on intoutunut jakamaan myös omia luomuksiaan kyseisistä herkuista. 

– Loistava idea pikkuväen iloksi, eräässä kommentissa todetaan.

Kilpparit syntyvät lasten suosikkiraaka-aineista

Nainen paljastaa nyt Makuja.fi:lle reseptin tämän ruokalajin valmistamiseen.

Kilpikonnan selkä valmistetaan jauhelihapihveistä, jotka voi maustaa omaan makuun sopiviksi. Hahmon jalkoina toimivat nakit, joiden päihin tehdään viiltoja. 

– Nakit kannattaa puolittaa, jotta eivät ole liian paksut, Leena vinkkaa.

Pala nakkia toimittaa myös kilpikonnan pään virkaa. Suu saadaan aikaan viillolla, ja silmiksi asetetaan musta- tai roseepippurit. 

– Juusto kilpparin selkään ristikkona. Uuniin 200 asteeseen, kunnes jauhelihapihvi on kypsä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!