0:34

Leenan arkiruokaidea ihastuttaa – veikeät "kilpparit" maistuvat taatusti koko perheelle!

Kuka sanoo, että arkiruoan kuuluisi olla tylsää? Jauhelihasta, nakeista ja juustosta syntyy vähällä vaivalla ruoka, jonka uskoisi sulattavan nirsoimmankin ruokailijan sydämen.

Poimi videolta talteen perinteisen jauhelihakastikkeen resepti. 

Facebookin suositussa ruokaryhmässä on viime päivinä ihasteltu jauhelihapihvistä ja nakeista valmistettuja "kilpikonnia", jotka maistuvat taatusti koko perheelle. 

Leena Berg-Kososen ryhmään jakama kuva kyseisestä ruokalajista on kerännyt runsaasti ihastuneita kommentteja. Osa kommentoijista on intoutunut jakamaan myös omia luomuksiaan kyseisistä herkuista. 

– Loistava idea pikkuväen iloksi, eräässä kommentissa todetaan.

Kilpparit syntyvät lasten suosikkiraaka-aineista

Nainen paljastaa nyt Makuja.fi:lle reseptin tämän ruokalajin valmistamiseen.

Kilpikonnan selkä valmistetaan jauhelihapihveistä, jotka voi maustaa omaan makuun sopiviksi. Hahmon jalkoina toimivat nakit, joiden päihin tehdään viiltoja. 

– Nakit kannattaa puolittaa, jotta eivät ole liian paksut, Leena vinkkaa.

Pala nakkia toimittaa myös kilpikonnan pään virkaa. Suu saadaan aikaan viillolla, ja silmiksi asetetaan musta- tai roseepippurit. 

– Juusto kilpparin selkään ristikkona. Uuniin 200 asteeseen, kunnes jauhelihapihvi on kypsä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja