Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lärvilautaset historiaa! Suomalainen juomakulttuuri kokenut suuren muutoksen

16:32Alkoholilaki muuttui - ravintolat uuden edessä
Julkaistu 01.03.2018 20:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalaisessa juomakulttuurissa ollaan siirrytty aikakauteen, jossa laatu korvaa määrän.

Uusi alkoholilaki astui voimaan tänään. Teerenpeli Yhtiön toimitusjohtaja Anssi Pyysing ja Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio keskustelivat Huomenta Suomen lähetyksessä siitä, millaisia vaikutuksia uudella alkoholilailla voi olla ravintoloiden ja baarien toimintaan.

Miehet kertoivat suhtautuvansa tulevaan positiivisin mielin.

– Täytyy muistaa sellainen asia, että jatkoaikalupien viimeisen tunnin aikana myytiin Suomessa saman verran alkoholia kuin Alko myy viidessä minuutissa, Raunio toteaa.

Laadukkaat tuotteet kysyttyjä myös yökerhoissa

Lähetyksessä keskusteltiin myös suomalaisesta juomakulttuurista ja siitä, millaiseen suuntaan suomalainen juomakulttuuri on vuosien saatossa kehittynyt. Miesten mukaan ravintolakäyttäytyminen on menossa koko ajan parempaan suuntaan, ja sana "sivistys" kuvaa nykytilannetta heidän mukaansa todella hyvin. 

– Sanoisin että ravintolaan tulevat ihmiset ovat nykypäivänä yhä enemmän tuotetietoisempia, ja osataan vaatia laadukkaita tuotteita, Pyysing kertoo.

Sininen enkeli, Ville Vallaton, ampiainen – muistatko vielä nämä baarien 80- ja 90-luvun hittijuomat?


Jopa yökerhopuolella pienpanimoiden tuotteet ovat Raunion mukaan todella kysyttyjä. Asiakkaat haluavat erilaisia cocktaileja ja niitä arvostellaan netissä.

– Nuoret aikuiset on fiksumpia kuin 70-luvulla syntynyt ikäluokka, Raunio toteaa.

– Yökerhopuolella laatu on korvannut määrän. Milleniumit eivät edes tiedä, mitä lärvilautanen tarkoittaa, Raunio lisää.

Videolta selviää muun muassa se, millaisia haasteita muuttunut alkoholilaki, mutta myös muuttunut juomakulttuuri asettaa ravintoloiden ja baarien henkilökunnalle. Katso koko haastattelu artikkelin alusta. 

Lisää aiheesta:

Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilunOnko suomalaisilla enää varaa käydä ravintoloissa?Maailmanlaajuinen juomatrendi kasvattamassa suosiotaan Suomessa – huippusommelier: ”Tässä on meidän mahdollisuus” Olutguru peräänkuuluttaa: Tämä hyvään juomakulttuuriin kuuluva tapa suomalaisten tulisi omaksua Suomalaisten makumieltymykset muuttuneet – baarimestari: "Ei riitä, että on olemassa vain yksi jenkkiviski"Näin hurjasti laivojen juomakulttuuri on muuttunut Suomessa: "Ihmiset ovat valmiita maksamaan"
RavintolatAlkoholiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat