Lähteekö kankkunen? Suomalainen krapulajuoma hyväksyttiin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa – tämä on vaikuttava ainesosa

Health Hack Labs Oy
mikko@mikkoeevert.com www.mikkoeevert.com

Suomalaisfirman kehittelemä krapulajuoma on pääsemässä markkinoille myös EU:ssa, juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan. 

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto  EFSA on hyväksynyt krapulajuoman raaka-aineena käytettävän antioksidantin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa. Suomalaisyrityksen kehittämän juoman myynti on jo aiemmin käynnistynyt USA:ssa ja pian käynnistymässä myös Venäjällä.

Vaikuttava ainesosa japanilaisen rusinapuun kaarnasta

Juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan, ettei juoma ole päässyt aiemmin EU:n markkinoille, koska se on täysin uusi. Juoman yksi vaikuttavista ainesosista on japanilaisen rusinapuun, hoveia dulciksen, kaarnasta uutettava antioksidantti dihydromyrisetiini, jolle ei ole aiemmin haettu lupaa elintarvikekäyttöön EU:ssa. 

– Hyväksymisprosessi kesti meille harmittavasti yli 1,5 vuotta, sanoo Health Hack Labs Oy:n hallituksen puheenjohtaja John Niemi.

EFSA:n nyt tekemän hyväksymispäätöksen jälkeen dihydromyrisetiinin elintarvikekäyttö edellyttää vielä lopullisen hyväksynnän Euroopan unionilta. Niemi sanoo, että vastaavat prosessit ovat kestäneet keskimäärin 3-6 kuukautta

– Tämän jälkeen pääsemme myymään tuotetta myös EU:n sisällä, Niemi sanoo.

Krapulajuoma Fixu Drinkin tuotekehitys käynnistyi alun perin vuonna 2018.  Kyseessä on juomashotti, joka nautitaan alkoholin käytön yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen.

EU:n myyntirajoitteen takia myynti jouduttiin käynnistämään ensin USA:ssa ja Venäjällä. USA:ssa Fixu Drink hakee rahoitusta 12. elokuuta päättyvällä Indiegogo-joukkorahoituskampanjalla. 

─ Joukkorahoituskampanjalla olemme saaneet myyntituloja mutta myös löytäneet tuotteesta kiinnostuneita asiakkaita ja kumppaneita. Tämän kesän käyttäjäkyselyn mukaan 91,7 prosenttia juomaa kokeilleista sanoo sen toimineen luvatun kaltaisesti, Niemi sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.