Lähteekö kankkunen? Suomalainen krapulajuoma hyväksyttiin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa – tämä on vaikuttava ainesosa

Health Hack Labs Oy
mikko@mikkoeevert.com www.mikkoeevert.com

Suomalaisfirman kehittelemä krapulajuoma on pääsemässä markkinoille myös EU:ssa, juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan. 

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto  EFSA on hyväksynyt krapulajuoman raaka-aineena käytettävän antioksidantin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa. Suomalaisyrityksen kehittämän juoman myynti on jo aiemmin käynnistynyt USA:ssa ja pian käynnistymässä myös Venäjällä.

Vaikuttava ainesosa japanilaisen rusinapuun kaarnasta

Juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan, ettei juoma ole päässyt aiemmin EU:n markkinoille, koska se on täysin uusi. Juoman yksi vaikuttavista ainesosista on japanilaisen rusinapuun, hoveia dulciksen, kaarnasta uutettava antioksidantti dihydromyrisetiini, jolle ei ole aiemmin haettu lupaa elintarvikekäyttöön EU:ssa. 

– Hyväksymisprosessi kesti meille harmittavasti yli 1,5 vuotta, sanoo Health Hack Labs Oy:n hallituksen puheenjohtaja John Niemi.

EFSA:n nyt tekemän hyväksymispäätöksen jälkeen dihydromyrisetiinin elintarvikekäyttö edellyttää vielä lopullisen hyväksynnän Euroopan unionilta. Niemi sanoo, että vastaavat prosessit ovat kestäneet keskimäärin 3-6 kuukautta

– Tämän jälkeen pääsemme myymään tuotetta myös EU:n sisällä, Niemi sanoo.

Krapulajuoma Fixu Drinkin tuotekehitys käynnistyi alun perin vuonna 2018.  Kyseessä on juomashotti, joka nautitaan alkoholin käytön yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen.

EU:n myyntirajoitteen takia myynti jouduttiin käynnistämään ensin USA:ssa ja Venäjällä. USA:ssa Fixu Drink hakee rahoitusta 12. elokuuta päättyvällä Indiegogo-joukkorahoituskampanjalla. 

─ Joukkorahoituskampanjalla olemme saaneet myyntituloja mutta myös löytäneet tuotteesta kiinnostuneita asiakkaita ja kumppaneita. Tämän kesän käyttäjäkyselyn mukaan 91,7 prosenttia juomaa kokeilleista sanoo sen toimineen luvatun kaltaisesti, Niemi sanoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja