Lähteekö kankkunen? Suomalainen krapulajuoma hyväksyttiin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa – tämä on vaikuttava ainesosa
Suomalaisfirman kehittelemä krapulajuoma on pääsemässä markkinoille myös EU:ssa, juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan.
Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on hyväksynyt krapulajuoman raaka-aineena käytettävän antioksidantin elintarvikekäyttöön myös EU:ssa. Suomalaisyrityksen kehittämän juoman myynti on jo aiemmin käynnistynyt USA:ssa ja pian käynnistymässä myös Venäjällä.
Vaikuttava ainesosa japanilaisen rusinapuun kaarnasta
Juomaa valmistavasta Health Hack Labs Oy:stä kerrotaan, ettei juoma ole päässyt aiemmin EU:n markkinoille, koska se on täysin uusi. Juoman yksi vaikuttavista ainesosista on japanilaisen rusinapuun, hoveia dulciksen, kaarnasta uutettava antioksidantti dihydromyrisetiini, jolle ei ole aiemmin haettu lupaa elintarvikekäyttöön EU:ssa.
– Hyväksymisprosessi kesti meille harmittavasti yli 1,5 vuotta, sanoo Health Hack Labs Oy:n hallituksen puheenjohtaja John Niemi.
EFSA:n nyt tekemän hyväksymispäätöksen jälkeen dihydromyrisetiinin elintarvikekäyttö edellyttää vielä lopullisen hyväksynnän Euroopan unionilta. Niemi sanoo, että vastaavat prosessit ovat kestäneet keskimäärin 3-6 kuukautta
– Tämän jälkeen pääsemme myymään tuotetta myös EU:n sisällä, Niemi sanoo.
Krapulajuoma Fixu Drinkin tuotekehitys käynnistyi alun perin vuonna 2018. Kyseessä on juomashotti, joka nautitaan alkoholin käytön yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen.
EU:n myyntirajoitteen takia myynti jouduttiin käynnistämään ensin USA:ssa ja Venäjällä. USA:ssa Fixu Drink hakee rahoitusta 12. elokuuta päättyvällä Indiegogo-joukkorahoituskampanjalla.
─ Joukkorahoituskampanjalla olemme saaneet myyntituloja mutta myös löytäneet tuotteesta kiinnostuneita asiakkaita ja kumppaneita. Tämän kesän käyttäjäkyselyn mukaan 91,7 prosenttia juomaa kokeilleista sanoo sen toimineen luvatun kaltaisesti, Niemi sanoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan