Lähes 400 tuotteen hinta halpenee – S-ryhmä laskee yhden tuotesarjansa hintatasoa

sryhmä_etu
S-ryhmä laskee Xtra-tuotesarjan hintatasoa ainakin kevään ja kesän ajaksi. Osuuskauppa Hämeenmaa / All Over Press

SOK kertoo tiedotteessaan laskevansa satojen tuotteiden hintaa S-ryhmän myymälöissään keskiviikosta 22.3. lähtien.

Ruoan hinnan nousu on vaikeuttanut monen suomalaisen jo ennestään tiukkaa taloustilannetta. Aiemmin kerroimme markkinointitoimisto Dagmarin tuoreesta Muuttuva kuluttaja 23 -tutkimuksesta, josta käy ilmi kuluttajahintojen nousun vaikutukset suomalaisten ostokäyttäytymiseen. Tutkimuksen mukaan jopa 1,8 miljoonaa suomalaista, eli 41 prosenttia 16–79-vuotiaista, kertoo vähentäneensä kuluttamistaan selvästi viime aikoina.

Myös SOK kertoo tiedotteessaan, että S-ryhmän asiakastutkimuksissa on havaittu, että enemmistö suomalaisista joutuu todella miettimään tuotteiden hintoja ruokaostoksilla ja entistä useampi joutuu jopa tinkimään ostoksistaan.

Tuoreimmassa kyselyssä 66 prosenttia vastaajista kertoi yhdeksi säästökeinoksi kaupan omien merkkien suosimisen. Esimerkiksi Keskon omana edullisempana merkkinä voi pitää Pirkkaa sekä K-Menun tuotteita, S-ryhmällä puolestaan esimerkkejä ovat Rainbow ja Xtra.

Tuotteiden hinta laskee kaikissa S-ryhmän ketjujen myymälöissä

Nyt S-ryhmältä kerrotaan, että keskiviikosta 22.3. lähtien S-ryhmän myymälöissä lasketaan Xtra-sarjan tuotteiden hintoja. Yhteensä tuotteita on lähes 400. Hinnanalennus koskee koko tuotesarjan hintatasoa.

Tuotteiden hinnat laskevat niin Prismassa, S-marketissa, Salessa, Alepassa ja Food Market Herkussa kuin verkkokaupassakin, kertoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho tiedotteessa.

Xtra-tuotesarjaan kuuluu muun muassa leipiä, juustoja, valmistuotteita, suklaata ja kahvia. Päällysahon mukaan uudet edullisemmat hinnat ovat voimassa ainakin kevät- ja kesäjakson. Miten hintoja on mahdollista pudottaa?

– Nipistämme tässä tilanteessa omista katteistamme helpottaaksemme asiakasomistajiemme arkea, sanoo Päällysaho.  

Halpa vs. kallis -sarjassa arvioitiin erilaiset margariinit edullisista hintavampiin – miten kävi? Katso video

Halpa vs. kallis -sarjan Fanni ja Petra testasivat kaupan margariineja. Margariinit maisteltiin paahtoleiville levitettyinä vertailussa sokkona, eli testaajat eivät tienneet, mitä ja minkä hintaista tuotetta maistelivat.

Lähde: SOK

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.