Kaikki rakastavat uunilohta! Testaa koukuttava ohje ja saat lopputuloksena mehevää kalaa valkosipulivoikuorrutteella.
Uunissa valmistettu lohi nousee vuodesta toiseen suomalaisten suosikkiarkiruokien joukkoon, eikä ihme. Uunilohi valmistuu vaivatta, ja sitä voi varioida lähes loputtomiin erilaisilla mausteilla sekä kastikkeilla.
Yhdessä asiassa tulee kuitenkin olla erityisen tarkkana, kun valmistaa uunilohta: kalaa ei kannata missään nimessä kypsentää rutikuivaksi. Uunilohesta saa kuitenkin helposti aina mehevää, kun muistaa noudattaa muutamaa perussääntöä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin takuuvarmat keinot mehevään uuniloheen.
Delish-ruokasivustolla vinkataan mainio tapa uunilohen tekemiseen. Mitään ei tarvitse paistaa pannulla, vaan kaikki hoituu uunissa folioon käärittynä.
– Me uskomme, että kyseessä saattaa olla kaikkien aikojen paras uunilohi, Delish-sivustolla ylistetään.
Ohjeessa lohifilee päällystetään sitruunaviipaleilla, jolloin kala saa kaipaamaansa raikkautta.
Helppo valkosipulivoi-uunilohi
2 sitruunaa viipaloituna1 iso lohifilee (noin 1,3 kg)suolaamustapippuria6 rkl voita sulana2 rkl hunajaa3 valkosipulinkynttä hienonnettuna1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna1 tl kuivattua oreganoaViimeistelyyn:Tuoretta lehtipersiljaa
