Mainos

"Kyseessä saattaa olla kaikkien aikojen paras uunilohi" – testaa helppo hittiohje!

Kaikki rakastavat uunilohta! Testaa koukuttava ohje ja saat lopputuloksena mehevää kalaa valkosipulivoikuorrutteella.

Uunissa valmistettu lohi nousee vuodesta toiseen suomalaisten suosikkiarkiruokien joukkoon, eikä ihme. Uunilohi valmistuu vaivatta, ja sitä voi varioida lähes loputtomiin erilaisilla mausteilla sekä kastikkeilla. 

Yhdessä asiassa tulee kuitenkin olla erityisen tarkkana, kun valmistaa uunilohta: kalaa ei kannata missään nimessä kypsentää rutikuivaksi. Uunilohesta saa kuitenkin helposti aina mehevää, kun muistaa noudattaa muutamaa perussääntöä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin takuuvarmat keinot mehevään uuniloheen.

Delish-ruokasivustolla vinkataan mainio tapa uunilohen tekemiseen. Mitään ei tarvitse paistaa pannulla, vaan kaikki hoituu uunissa folioon käärittynä.

– Me uskomme, että kyseessä saattaa olla kaikkien aikojen paras uunilohi, Delish-sivustolla ylistetään. 

Ohjeessa lohifilee päällystetään sitruunaviipaleilla, jolloin kala saa kaipaamaansa raikkautta.

Helppo valkosipulivoi-uunilohi

2 sitruunaa viipaloituna
1 iso lohifilee (noin 1,3 kg)
suolaa
mustapippuria
6 rkl voita sulana
2 rkl hunajaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa
Viimeistelyyn:
Tuoretta lehtipersiljaa

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Päällystä reunallinen uunipelti foliolla ja voitele esimerkiksi paistospraylla tai tavallisella ruokaöljyllä. Asettele sitruunaviipaleet folion keskelle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Mausta lohifileen molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Aseta filee sitruunaviipaleiden päälle.
  4. Sekoita kulhossa sula voi, hunaja, valkosipuli, timjami ja oregano. Kaada kastike lohen päälle. Taittele folio lohen päälle nyytiksi.
  5. Paista lohta uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsyistä. Älä ylikypsennä! Kypsennysaika voi olla lyhyempikin, varsinkin jos fileesi on pienempi.
  6. Viimeistele lohi tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile.

Lähde: Delish

Videolla: Testaa myös Kari Aihisen savulohipasta

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja