Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kyseessä saattaa olla kaikkien aikojen paras uunilohi" – testaa helppo hittiohje!

Testaa valkosipulivoi-uunilohiohje.
Testaa valkosipulivoi-uunilohiohje.Shutterstock
Julkaistu 09.09.2021 19:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaikki rakastavat uunilohta! Testaa koukuttava ohje ja saat lopputuloksena mehevää kalaa valkosipulivoikuorrutteella.

Uunissa valmistettu lohi nousee vuodesta toiseen suomalaisten suosikkiarkiruokien joukkoon, eikä ihme. Uunilohi valmistuu vaivatta, ja sitä voi varioida lähes loputtomiin erilaisilla mausteilla sekä kastikkeilla. 

Yhdessä asiassa tulee kuitenkin olla erityisen tarkkana, kun valmistaa uunilohta: kalaa ei kannata missään nimessä kypsentää rutikuivaksi. Uunilohesta saa kuitenkin helposti aina mehevää, kun muistaa noudattaa muutamaa perussääntöä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin takuuvarmat keinot mehevään uuniloheen.

Delish-ruokasivustolla vinkataan mainio tapa uunilohen tekemiseen. Mitään ei tarvitse paistaa pannulla, vaan kaikki hoituu uunissa folioon käärittynä.

– Me uskomme, että kyseessä saattaa olla kaikkien aikojen paras uunilohi, Delish-sivustolla ylistetään. 

Ohjeessa lohifilee päällystetään sitruunaviipaleilla, jolloin kala saa kaipaamaansa raikkautta.

Helppo valkosipulivoi-uunilohi

2 sitruunaa viipaloituna1 iso lohifilee (noin 1,3 kg)suolaamustapippuria6 rkl voita sulana2 rkl hunajaa3 valkosipulinkynttä hienonnettuna1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna1 tl kuivattua oreganoaViimeistelyyn:Tuoretta lehtipersiljaa











  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Päällystä reunallinen uunipelti foliolla ja voitele esimerkiksi paistospraylla tai tavallisella ruokaöljyllä. Asettele sitruunaviipaleet folion keskelle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Mausta lohifileen molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Aseta filee sitruunaviipaleiden päälle.
  4. Sekoita kulhossa sula voi, hunaja, valkosipuli, timjami ja oregano. Kaada kastike lohen päälle. Taittele folio lohen päälle nyytiksi.
  5. Paista lohta uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsyistä. Älä ylikypsennä! Kypsennysaika voi olla lyhyempikin, varsinkin jos fileesi on pienempi.
  6. Viimeistele lohi tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile.

Lue myös: Takuuvarma tapa mehevään uuniloheen – näin se kannattaa tehdä! 

Lähde: Delish

Videolla: Testaa myös Kari Aihisen savulohipasta

7:55Currylla maustettu savukalapasta

Lisää aiheesta:

Todella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Mahtava ja todella nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"Mahtava ja nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"Nyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti"
RuokaRuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa