Kyseenalainen ruoka, jota Gordon Ramsay rakastaa: "En voisi koskaan laittaa sitä ruokalistalle ravintolassani"

marsu lautasella peru
Marsu on suurta herkkua Perussa. All Over Press

Gordon Ramsay paljastaa uudessa televisiosarjassaan rakastavansa marsunlihaa.

Televisiosta tuttu keittiömestari Gordon Ramsay tunnetaan paitsi kokkaustaidoistaan, myös suorapuheisesta luonteestaan. Moni muistaa Ramsayn ruokarealityohjelmista, joiden suosio perustui ainakin osittain rääväsuisen kokin raivokohtauksiin. Nyt Ramsay on lanseeraamassa uutta Uncharted-nimistä ohjelmaa National Geographic -kanavalle.

Uudessa ruokaohjelmassa maailmankuulu keittiömestari matkustaa uskomattomiin ja kaukaisiin matkakohteisiin maailmalla ja perehtyy samalla paikallisiin ruokakulttuureihin. Yhdessä jaksossa Ramsay vierailee Perussa ja valmistaa paikallisten rakastamaa herkkua, paahdettua marsua. Ramsay paljastaa pitävänsä marsunlihaa eritysen herkullisena.

– En voisi koskaan laittaa sitä ruokalistalle ravintolassani. Minut nirhattaisiin, 52-vuotias Ramsay nauraa ohjelmassa.

– Ette tiedä, mistä jäätte paitsi. Sanon vaan, että tämä on todella herkullista, hän jatkaa.

Marsu on tavallista ruokaa Etelä-Amerikassa ja erityisen tärkeää perulaisessa ruokakulttuurissa. Marsun lisukkena tarjoillaan useimmiten riisiä tai perunoita. Marsuille on järjestetty Perussa jopa oma festivaali, jossa ne puetaan ja niitä kävelytetään paraatissa ennen niiden grillaamista.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!