Kissaa, kamelia ja marsua – tiesitkö, että näitäkin eläimiä syödään maailmalla?

Kissat kattilassa
Kissat kuuluvat joidenkin sveitsiläisten ravintoloiden ruokalistalle. Shutterstock

Suomalaisen korvaan saattaa kuulostaa hurjalta, että jossain kulttuureissa syödään kissaa tai koiraa, mutta ulkomailla on saatavilla monia muitakin erikoiselta kuulostavia ruokia.

Ihmisiä rohkaistaan matkustellessaan maistamaan alueen omia ruokia. Ruoka saattaa olla kuitenkin valmistettu eläimistä, joita me katsomme luontodokumenteista tai pidämme kotieläiminä.

Kameli

Kamelia tarjotaan arvostettuna herkkuna Lähi-Idässä. Sen maun on sanottu vastaavan naudanlihaa tai lampaanlihaa. Kamelia tarjotaan esimerkiksi häissä tai muissa vastaavissa erikoistilaisuuksissa.

Kissa

Sveitsissä joidenkin ravintoloiden listalta löytyy kissaa, jota tarjoillaan valkoviinin tai valkosipulikastikkeen kera. Myös joissain osissa Kiinaa ja Perua syödään kissaa.

Emu

Nämä lentokyvyttömät australialaiset linnut ovat proteiinipitoista ruokaa, sisältämättä kuitenkaan paljon rasvaa.

Marsu

Marsuja tarjoillaan ruokana Etelä-Amerikassa. Lisukkeena on yleensä riisiä tai perunoita. Marsuille on järjestetty Perussa jopa oma festivaali, jossa ne puetaan ja niitä kävelytetään paraatissa ennen niiden grillaamista.

Hákarl

Islantilainen herkku hákarl valmistetaan mädättämällä hain lihaa. Hai haudataan hiekkaan viideksi kuukaudeksi, jonka jälkeen se ripustetaan kuivumaan vielä viideksi kuukaudeksi.

Kiviak

Perinteinen grönlantilainen talviruoka kiviak valmistetaan pienestä ruokki-merilinnusta. Linnut saavat käydä kuukausia hylkeen nahan sisällä, ennen kuin ne ovat valmiita syötäväksi. Maun sanotaan muistuttavan juustoa. 

Meritähti

Meritähteä tarjoillaan tietyillä alueilla Kiinassa katuruokana. Maun sanotaan muistuttavan rapua.

Lemulude

Meksikossa luteet kuuluvat osaksi Dia del Jumil -festivaalia, jota vietetään kuolleiden päivän jälkeen. Luteet tarjoillaan usein elävänä, mutta niiden syöminen myös tacojen välissä on suosittua. Luteessa on hieman kanelinen maku.

Seepra

Etelä-Afrikassa pidetään seepran makeahkosta ja riistamaisesta mausta. Kuten monissa villieläimissä, myös seepran lihassa on vain vähän rasvaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!