Kymmenen minuutin pikabataatit syntyvät vaivattomasti mikrossa – tätä helpommalla et arkiruoan kanssa pääse!

shutterstock_125923700
Terveelliset bataatit valmistuvat alta aikayksikön mikrossa. Shutterstock

Helppo ja vaivaton arkiruoka syntyy alle kymmenessä minuutissa – mikrossa. 

Bataatti on todellinen supervihannes; se sisältää runsaasti hyviä hiilihydraatteja ja elimstölle tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja. Bataatilla on lisäksi alhainen glykeeminen indeksi, eli bataatin syöminen ei aiheuta verensokeripiikkejä. 

Tutkimusten mukaan bataatin syöminen voi lisäksi auttaa pienentämään veri- ja sydänsairauksien sekä diabeteksen riskiä.

Terveysvaikutusten lisäksi bataatista tekee erinomaisen sen makea ja pähkinäinen maku, joka on aivan omaa luokkaansa. Jos haluat lisätä herkullista ja terveellistä bataattia ruokavalioosi, mutta pitkä valmistusaika ei kiinnosta, tämä vinkki kannattaa painaa mieliin. Bataatit kypsyvät nimittäin alta aikayksikön mikrossa. 

3 vaihetta – näin mikrotat bataattia

1. Hankaa bataatti puhtaaksi.

2. Pistele bataatti muutaman kerran haarukalla, jotta höyry pääsee ulos kypsennyksen aikana.

3. Kypsennä bataattia mikrossa 5–8 minuuttia riippuen vihanneksen koosta. Kypsän bataatin tunnistat rapeasta kuoresta ja siitä, että veitsi menee vihanneksen läpi helposti.

Kun kypsä bataatti on kuorittu, voit nauttia sen uuniperunan tapaan erilaisten täytteiden kanssa. Voit nauttia mikrobataattia esimerkiksi fetan, yrteillä maustetun jogurtin ja raikkaan salaatin kera. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kypsästä ja kuoritusta bataatista myös sosetta. 

Lähde: MNN

***

Bataattiburgeri 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat