Mainos

Suussa sulavat bataattilohkot syntyvät uunissa kuin itsestään – lyömätön lisuke kaikenlaisille ruoille!

Uunissa bataattilohkoista syntyy samalla sekä suolaisia että makeita versioita. 

Uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi paahtuneet bataattilohkot maistuvat hyviltä pelkällä suolalla maustettuna, mutta voit halutessasi nostaa tämän ruokalajin aivan uudelle tasolle mausteiden avulla.

Kun lisäät bataatteihin kanelia ja hunajaa, ne muuttuvat uunissa lähes karkin veroisiksi herkuiksi. Kumina ja chili antavat kasviksiin puolestaan lämpimiä ja savuisia aromeita, jotka tasapainoittavan makeiden bataattien kokonaisuutta.

Paahdetut bataattilohkot (4–6 annosta)

3 keskikokoista tai 2 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Suolaiset vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl chilijauhetta 

Makeat vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kanelia
2 rkl hunajaa 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit reiluiksi, noin kahden senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon öljy ja suola ja kaada palat uunipellille tai -vuokaan yhteen kerrokseen.

Älä pelkää käyttää reilusti öljyä, sillä öljy auttaa bataatteja karamellisoitumaan Jaa halutessasi bataattilohkot kahteen osaan. Mausta toinen puoli kuminalla ja chilillä, toinen kanelilla.

Paahda lohkoja uunissa noin 15 minuutin ajan. Käännä bataatit lastan avulla. Lisää makeiden bataattilohkojen päälle hunaja ohuena nauhana. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsyneet ja pehmenneet.

Lähde: TheKitchn

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja