Uunissa bataattilohkoista syntyy samalla sekä suolaisia että makeita versioita.
Uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi paahtuneet bataattilohkot maistuvat hyviltä pelkällä suolalla maustettuna, mutta voit halutessasi nostaa tämän ruokalajin aivan uudelle tasolle mausteiden avulla.
Kun lisäät bataatteihin kanelia ja hunajaa, ne muuttuvat uunissa lähes karkin veroisiksi herkuiksi. Kumina ja chili antavat kasviksiin puolestaan lämpimiä ja savuisia aromeita, jotka tasapainoittavan makeiden bataattien kokonaisuutta.
Paahdetut bataattilohkot (4–6 annosta)
3 keskikokoista tai 2 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Suolaiset vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl chilijauhetta
Makeat vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kanelia
2 rkl hunajaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit reiluiksi, noin kahden senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon öljy ja suola ja kaada palat uunipellille tai -vuokaan yhteen kerrokseen.
