Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suussa sulavat bataattilohkot syntyvät uunissa kuin itsestään – lyömätön lisuke kaikenlaisille ruoille!

Uunissa paahdetut bataattilohkot voi maustaa juuri oman maun mukaan joko suolaisiksi tai makeiksi versioiksi.
Uunissa paahdetut bataattilohkot voi maustaa juuri oman maun mukaan joko suolaisiksi tai makeiksi versioiksi. Shutterstock
Julkaistu 24.11.2018 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Uunissa bataattilohkoista syntyy samalla sekä suolaisia että makeita versioita. 

Uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi paahtuneet bataattilohkot maistuvat hyviltä pelkällä suolalla maustettuna, mutta voit halutessasi nostaa tämän ruokalajin aivan uudelle tasolle mausteiden avulla.

Kun lisäät bataatteihin kanelia ja hunajaa, ne muuttuvat uunissa lähes karkin veroisiksi herkuiksi. Kumina ja chili antavat kasviksiin puolestaan lämpimiä ja savuisia aromeita, jotka tasapainoittavan makeiden bataattien kokonaisuutta.

Paahdetut bataattilohkot (4–6 annosta)

3 keskikokoista tai 2 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Suolaiset vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl chilijauhetta 

Makeat vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kanelia
2 rkl hunajaa 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit reiluiksi, noin kahden senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon öljy ja suola ja kaada palat uunipellille tai -vuokaan yhteen kerrokseen.

Älä pelkää käyttää reilusti öljyä, sillä öljy auttaa bataatteja karamellisoitumaan Jaa halutessasi bataattilohkot kahteen osaan. Mausta toinen puoli kuminalla ja chilillä, toinen kanelilla.

Paahda lohkoja uunissa noin 15 minuutin ajan. Käännä bataatit lastan avulla. Lisää makeiden bataattilohkojen päälle hunaja ohuena nauhana. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsyneet ja pehmenneet.

Lähde: TheKitchn

***

1:30Bataattiburgeri

Lisää aiheesta:

Superhyvä ja helppo broileriresepti: Kaiken kruunaa muutaman ainesosan koukuttava marinadiHuippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaSupermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!Herkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampiaSuussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Kaikkien aikojen herkullisin bataattiresepti – salaisuutena kahdesti paistaminen
RuoanlaittoRuokaVihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • pe08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • ma07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa

  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen