Suussa sulavat bataattilohkot syntyvät uunissa kuin itsestään – lyömätön lisuke kaikenlaisille ruoille!
Uunissa bataattilohkoista syntyy samalla sekä suolaisia että makeita versioita.
Uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi paahtuneet bataattilohkot maistuvat hyviltä pelkällä suolalla maustettuna, mutta voit halutessasi nostaa tämän ruokalajin aivan uudelle tasolle mausteiden avulla.
Kun lisäät bataatteihin kanelia ja hunajaa, ne muuttuvat uunissa lähes karkin veroisiksi herkuiksi. Kumina ja chili antavat kasviksiin puolestaan lämpimiä ja savuisia aromeita, jotka tasapainoittavan makeiden bataattien kokonaisuutta.
Paahdetut bataattilohkot (4–6 annosta)
3 keskikokoista tai 2 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Suolaiset vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl chilijauhetta
Makeat vaihtoehdot:
2 tl jauhettua kanelia
2 rkl hunajaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit reiluiksi, noin kahden senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon öljy ja suola ja kaada palat uunipellille tai -vuokaan yhteen kerrokseen.
Älä pelkää käyttää reilusti öljyä, sillä öljy auttaa bataatteja karamellisoitumaan Jaa halutessasi bataattilohkot kahteen osaan. Mausta toinen puoli kuminalla ja chilillä, toinen kanelilla.
Paahda lohkoja uunissa noin 15 minuutin ajan. Käännä bataatit lastan avulla. Lisää makeiden bataattilohkojen päälle hunaja ohuena nauhana. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsyneet ja pehmenneet.
Lähde: TheKitchn
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti