Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumupitko

Luumupitko on helppo valmistaa.
Luumupitko on helppo valmistaa.Anu Heinaro
Julkaistu 14.12.2024 09:46

MTV LIFESTYLE

Lauantaina 14.12.24 Huomenta Suomessa valmistettiin maukas luumupitko. Resepti: Anu Heinaro

Ainekset

  • 1 kpl iso lehtitaikinalevy
  • 2 dl valmista vaniljakreemiä
  • 1 dl luumuhilloa (paistonkestävä torttumarmeladi)
  • 1 dl luumuja pilkottuna
  • Voiteluun: kananmunaa

Valmistusohje

  1. Kaulitse lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi kuin se on pakkauksesta otettaessa. 

  2. Leikkaa päätyihin pienet viillot, jotta päätyihin jää pieni kaistale taikinaa, jonka lopuksi voi kääntää pitkon päätyihin siististi sekä ylä- että alareunaan.

  3. Leikkaa reunat hapsuiksi. Levitä keskelle vaniljakreemi, sen päälle keskelle luumuhillo ja sitten pilkotut luumut vanaksi luumuhillon päälle. Luumut on kätevä pilkkoa saksilla.

  4. Ala käännellä hapsuja vuorotellen oikealta ja vasemmalta yksi kerrallaan keskelle täytteen yli. Jatka kunnes kaikki hapsut on käännetty. 

  • Taita nyt päädyt siistiksi ja voitele pitko kananmunalla. 

  • Paista 225 asteessa 25–35 minuuttia. Halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.

  • Lisää aiheesta:

    Helpot joulun cocktailpalatBrie-parsataskutHellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortutVoitaikinaruusut salamilla ja luumullaKuumat hedelmätLätkäfanin lohikiekot
    JouluruokaKahvijälkiruoatHuomenta SuomiNopeat ja helpotJälkiruoatMakeat leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Jouluruoka
    • 14.12.202409:46
      Kahvijälkiruoat

      Luumupitko

    • 14.12.202409:45
      Cocktail alkupalat

      Helpot joulun cocktailpalat

    • 10.12.202410:07
      Matjessilli

      Sillikaviaari

    • 09.12.202413:05
      Kala

      Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

    • 19.10.202115:40
      Joulukinkku

      Pähkinävoikuorrute kinkulle