Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuuluuko tämä kalaherkku sinunkin joulupöytääsi? Helppo valmistaa!

Kokeile erilaisia silakkamarinadeja. Sinappisilakat ovat joulupöydän klassikko.
Kokeile erilaisia silakkamarinadeja. Sinappisilakat ovat joulupöydän klassikko. Pro kala
Julkaistu 15.12.2022 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Erilaiset kalaherkut ovat monelle joulupöydän kohokohta. Pro Kala ry muistuttaa eräästä perinteikkäästä joulukalaruoasta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu silakan suosiosta suomalaisten ruokapöydissä. Valitettavasti suomalaiset ovat hieman unohtaneet silakan syömisen: jopa 80 prosenttia suomalaisten syömästä kalasta tulee ulkomailta, kun samaan aikaan esimerkiksi Itämeren silakkaa päätyy lähinnä rehuksi ja vain murto-osa lautasille.

Silakka on kuitenkin mainio kala myös joulupyödässä. Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan marinoitujen silakoiden kuuluvan joulupöytään muiden perinteisten herkkujen kylkeen.

– Kaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia maustettuja ja etikkaisia kalasäilykkeitä, mutta silakoita voi marinoida myös itse. Marinointi vaatii hieman aikaa ja valmisteluja, mutta vaikeaa se ei ole.

Säilytysastialla on väliä

silakkamarinadit.jpgPro kala

Riittää kun ostat kaupasta silakkafileitä ja napsaiset niistä saksilla selkäevät irti. Muuten fileet ovat valmiita marinadiin nahkoineen päivineen. Pro Kala ry muistuttaa myös tiiviin säilytyspurkin tärkeydestä silakkamarinadeja valmistettaessa.

– Jääkaapissa liemessä oleva kala säilyy pitkään, kunhan astia on tiivis. Jos käytät esimerkiksi vanhaa hillo- tai muuta lasipurkkia, pese se huolellisesti.

Marinoituja silakoita voi syödä joulupöydässä sellaisenaan muiden kalaherkkujen kyljessä. Klassinen yhdistelmä on tarjoilla silakat saaristolaisleivän kanssa.

Nappaa ohje helppoon joulukalaherkkuun: Sinappisilakat

Katso myös video: Näin teet pikagraavattua lohta

7:56Marcos: Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiinOhje lohen graavaamiseen!

Lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Varo pahaa virhettä joulukalojen tarjoilussaOstatko kalaa jouluksi? Muista tämä!Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Edullinen ja helppo kalaruoka – oletko testannut "kalapuikkojen korvaajaa"? Oletko tajunnut tätä kalasäilykkeistä? Tonnikalaa ja luonnonkalapurkkeja voi käyttää yllättävällä tavallaTätä ruokaa sinäkin voisit todellisuudessa syödä kymmenen kertaa enemmän – halvempaa kuin lohi: "Rasva on pehmeää ja proteiinia runsaasti"
KalaJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen