Erilaiset kalaherkut ovat monelle joulupöydän kohokohta. Pro Kala ry muistuttaa eräästä perinteikkäästä joulukalaruoasta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu silakan suosiosta suomalaisten ruokapöydissä. Valitettavasti suomalaiset ovat hieman unohtaneet silakan syömisen: jopa 80 prosenttia suomalaisten syömästä kalasta tulee ulkomailta, kun samaan aikaan esimerkiksi Itämeren silakkaa päätyy lähinnä rehuksi ja vain murto-osa lautasille.
Silakka on kuitenkin mainio kala myös joulupyödässä. Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan marinoitujen silakoiden kuuluvan joulupöytään muiden perinteisten herkkujen kylkeen.
– Kaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia maustettuja ja etikkaisia kalasäilykkeitä, mutta silakoita voi marinoida myös itse. Marinointi vaatii hieman aikaa ja valmisteluja, mutta vaikeaa se ei ole.
