Kuulostaa ällöttävältä, maistuu herkulliselta! Mielipiteitä jakavaa uutuusjäätelöä voi nyt valmistaa kotona – uskallatko kokeilla?

jäätelö vaniljajäätelö
Shutterstock

Mielipiteitä jakanutta majoneesijäätelöä voi nyt valmistaa myös kotona. Poimi talteen mielenkiintoinen, mutta herkulliseksi kuvailtu resepti! 

VIDEO: Katso videolta näppärä vinkki kivikovan jäätelöpakkauksen varalle. 

Heinäkuussa Makuja.fi uutisoi skotlantilaisen jäätelökioskin uutuusmausta, joka on herättänyt ihmisissä voimakkaita tunteita. Majoneesijäätelö kuulostaa monen korvaan ällöttävältä, mutta lopputulos saattaa yllättää.

MyRecipe-sivustolta löytyvässä ohjeessa lopputulosta kuvaillaan herkulliseksi, ainutlaatuiseksi ja suutuntumaltaan täydelliseksi. Makunsa puolesta jäätelö on tasapainoinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, mikä tekee tästä jäätelöstä monipuolisen herkun. Voit nauttia jäätelöä joko sellaisenaan tai mitä erilaisimpien täytteiden kanssa. Miltä kuulostaisivat ranskalaiset majoneesijäätelön kera?

Keventäjille tämä herkku ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto, sillä kerman lisäksi jäätelöön lorahtaa aimo annos rasvaista majoneesia useammasta keltuaisesta ja sokerista puhumattakaan.  

Majoneesijäätelö (8 annosta)

5 dl kermaa
2,5 dl täysmaitoa
1,5–2 dl sokeria
½ tl suola
7 keltuaista
1 ¼ dl majoneesia

Yhdistä kerma, maito, sokeri ja suola kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä. Anna seoksen kiehua ja keitä noin kolmen minuutin ajan, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaisten rakenne rikki ja lisää joukkoon noin neljäsosa maitoseoksesta.

Lisää keltuaisseos pannuun lopun maitoseoksen kanssa koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksuuntunut ja noin 76 asteista. Älä anna kiehahtaa.

Nosta kattila pois liedeltä ja siirrä toiseen astiaan. Anna jäähtyä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa joukkoon majoneesi.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan. Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos pakastusta kestävään rasiaan ja sekoita jäätelömassaa puolen tunnin välein, kunnes seos on jäätynyt jäätelöksi.

Lähteet: MyRecipe, Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!