Mielipiteitä jakanutta majoneesijäätelöä voi nyt valmistaa myös kotona. Poimi talteen mielenkiintoinen, mutta herkulliseksi kuvailtu resepti!
VIDEO: Katso videolta näppärä vinkki kivikovan jäätelöpakkauksen varalle.
Heinäkuussa Makuja.fi uutisoi skotlantilaisen jäätelökioskin uutuusmausta, joka on herättänyt ihmisissä voimakkaita tunteita. Majoneesijäätelö kuulostaa monen korvaan ällöttävältä, mutta lopputulos saattaa yllättää.
MyRecipe-sivustolta löytyvässä ohjeessa lopputulosta kuvaillaan herkulliseksi, ainutlaatuiseksi ja suutuntumaltaan täydelliseksi. Makunsa puolesta jäätelö on tasapainoinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, mikä tekee tästä jäätelöstä monipuolisen herkun. Voit nauttia jäätelöä joko sellaisenaan tai mitä erilaisimpien täytteiden kanssa. Miltä kuulostaisivat ranskalaiset majoneesijäätelön kera?
Keventäjille tämä herkku ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto, sillä kerman lisäksi jäätelöön lorahtaa aimo annos rasvaista majoneesia useammasta keltuaisesta ja sokerista puhumattakaan.
Majoneesijäätelö (8 annosta)
5 dl kermaa
2,5 dl täysmaitoa
1,5–2 dl sokeria
½ tl suola
7 keltuaista
1 ¼ dl majoneesia
Yhdistä kerma, maito, sokeri ja suola kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä. Anna seoksen kiehua ja keitä noin kolmen minuutin ajan, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaisten rakenne rikki ja lisää joukkoon noin neljäsosa maitoseoksesta.
Lisää keltuaisseos pannuun lopun maitoseoksen kanssa koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksuuntunut ja noin 76 asteista. Älä anna kiehahtaa.
Nosta kattila pois liedeltä ja siirrä toiseen astiaan. Anna jäähtyä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa joukkoon majoneesi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan. Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos pakastusta kestävään rasiaan ja sekoita jäätelömassaa puolen tunnin välein, kunnes seos on jäätynyt jäätelöksi.