Kurkusta saa helposti paremman makuista – testaa Samulin kikkaa!

Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaa 1:37 Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaa
KATSO VIDEO: Näin teet murskatut kurkut!

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kurkkureseptin. Kurkkaa videolta ohje.

Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.

Testaa kurkkujen murskaamista!

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.

Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.

Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa jutun yllä olevalta videolta näppärä kurkkuohje. 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2022.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat