Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurkusta saa helposti paremman makuista – testaa Samulin kikkaa!

1:37Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaaKATSO VIDEO: Näin teet murskatut kurkut!
Julkaistu 26.03.2023 17:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kurkkureseptin. Kurkkaa videolta ohje.

Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.

Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta

Testaa kurkkujen murskaamista!

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.

Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.

Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa jutun yllä olevalta videolta näppärä kurkkuohje. 

Lue myös: Miksi kurkkua myydään kaupoissa muoviin käärittynä?

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2022.

Lisää aiheesta:

Kurkun maku paranee yksinkertaisella tempullaÄlä puolita kirsikkatomaatteja salaattiin – tässä syyAsiantuntijan niksi: Kurkusta paljon paremman makuista helposti!Oletko ikinä tehnyt näin kurkulle? Maku paranee!Yllättävä temppu nostaa kurkkuviipaleet uudelle tasolle – testaa marinointikikkaOletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta saa helposti huomattavasti parempaa
RuokaRuoanlaittoRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"