Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kurkkureseptin. Kurkkaa videolta ohje.
Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.
Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta
Testaa kurkkujen murskaamista!
Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia.
– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.
Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.