7:21

Kulutus kaksinkertainen italialaisiin verrattuna! Jäätelötehtailija paljastaa syyn suomalaisten ympärivuotiseen jäätelöhimoon

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin herkuttelusta ja etenkin jäätelöstä, jonka syönnissä suomalaiset ovat Euroopan kärkimaita. 

Jäätelö kuuluu kesään, mutta suomalaisten jäätelömaku poikkeaa muusta maailmasta siinä, että meillä jäätelöä syödään tasaisesti ympäri vuoden.

Heikki Huotari Kolmen Kaverin Jäätelöstä paljastaa suomalaisten syövän kaksi kertaa enemmän jäätelöä kuin vaikkapa italialaiset. Tämä tarkoittaa keskimäärin noin 13 litraa jäätelöä vuodessa. 

Viiden vuoden aikana on tapahtunut iso muutos

Mutta miksi jäätelö maistuu täällä kylmässä Pohjolassa niin hyvin?

– Suomessa on kesä jokaisella kotona talven ympäri. Meillä on hyvin lämpimät kodit. Ei ole kylmää eikä kosteaa kotona sisällä, vaan on lämmintä, Huotari selittää syitä suomalaisten ahkeraan jäätelönsyöntiin. 

OLETKO JO TESTANNUT KAIKKI KESÄN UUTUUSJÄÄTELÖT? Katso koko lista kesän uutuusjäätelöistä tästä. 

Vaikka suomalaisten jäätelömaku on hyvin perinteinen, viimeisen viiden vuoden aikana on Huotarin mukaan tapahtunut iso muutos. Perusmaut suklaa, vanilja ja mansikka ovat vaihtuneet erilaisiin, melko yllättäviinkin makuihin.

Huotarin mukaan jäätelöstä haetaan nykypäivänä yhä enemmän elämyksellisyyttä.

Kuinka hyvin suomalaiset ottavat uutuusjätelöt vastaan, ja mitä kaikkea jäätelöiden tuotekehitys oikein vaatii? Entä mitä mieltä personal trainer on kesäisestä herkuttelusta? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja