Kesän kaikki uutuusjäätelöt julki: Alaston maito, "Synttärikakku" ja uudenlainen Solero – katso koko lista!

jädet2
Uutuusjäätelöissä nähdään niin raikkaita uutuuksia kuin suklaisia makuja. MTV

Vaikka ulkona pakkaset pauhaavat, jäätelökesä on jo aivan nurkan takana. Nyt voit virittäytyä kesätunnelmaan ja tarkistaa, mitä jäätelöitä kaupan pakastealtaista tänä vuonna hamstrataan, kun kevään ja kesän uutuusjäätelöt saapuvat myyntiin.

Jokavuotiseen tapaan Makuja.fi on jälleen kerännyt yhteen kevään ja kesän uutuusjäätelöt. Luvassa on jälleen kerran laaja kattaus maukkaita herkkuja jäätelön ystäville.

Lue koko lista aiemmin julkaisemistamme jäätelöistä täältä

Viime viikolla julkaisimme jo peräti 32 kevään aikana kauppoihin saapuvaa uutuusjäätelöä. Mukaan mahtui laaja kattaus jäätelöitä aina värikkäistä Pingviini-tuuteista rajoitettuna eränä saataviin irtojäätelöihin.

Nyt paljastamme loput, yli 20 herkullista jäätelöuutuutta. 

Jymyn kuuden uutuusjäätelön joukossa kaksi vegaanista uutuutta

Jymy-jäätelö tuo tänä vuonna jäätelöaltaisiin peräti kuusi uutta makua, joista kaksi on kaurapohjaisia vegaanimakuja.

Vegaanimakujen joukosta löytyy Appelsiini-suklaa ja Hasselpähkinä-mokka. Muissa uutuusmauissa maistuvat toffeenystävien unelmaksi kutsuttu Kermakaramelli ja Välimereltä tuulahduksen saanut Sitruuna-lakritsi. Jymy tuo jäätelöaltaisiin myös kaksi klassiseen maitojäätelöön pohjautuvaa makua; Maitoa ja keksejä ja Alaston maito.

Erottuvan nimen omaava Alaston maito on Jymyn mukaan puhdas ja yksinkertainen, veden kielelle saava herkku Suomen arktisesta luonnosta.

Sorbettia ja jäätelöä samassa paketissa

Ingmanin mukaan jäätelötrendeissä painottuvat tänä vuonna vastuullisuus ja laadukkaat raaka-aineet, maidottomat vaihtoehdot sekä hedelmäiset maut. Luvassa onkin suuri joukko raikkaita makuja, täyteläisiä herkuttelujäätelöitä unohtamatta.

Ingmanin smoothie-uutuudet ovat sorbetin ja kermajäätelön raikkaita yhdistelmiä. Punaraidallinen Ingman Vadelmasmoothie on yhdistelmä laktoositonta suomalaista vaniljakermajäätelöä, vadelmasorbettia ja vadelmakastiketta. Vihreäraidallinen Ingman Päärynäsmoothie sisältää puolestaan jäätelön lisäksi hedelmäistä päärynäsorbettia ja päärynäkastiketta. 

Smoothie-uutuuksista Vadelmasmoothie ja Mangosmoothie ovat saatavilla myös litran kotipakkauksina.

Marabou-tuutti ja muita suklaisia makunautintoja

Lähes kaikkien suomalaisten tuntemaa aitoa Marabou-suklaata on nyt saatavilla isona jäätelötuuttina Marabou-tuutin muodossa. Uutuus sisältää suklaapaloja, suklaakuorrutetta sekä vaniljajäätelöä. 

Suklaiset herkut eivät suinkaan olleet tässä, sillä Magnum Chocolate Hazelnut Praliné on suklaanystävien jäätelö parhaimmillaan. Uutuuspuikko on yhdistelmä täyteläistä hasselpähkinäjäätelöä ja paahdettua hasselpähkinää kuorrutettuna aidolla belgialaisella suklaalla.

Sama jäätelö löytyy myös 440 millin kotipakkauksena sekä pienempään herkutteluun minikokoisena kuuden kappaleen monipakkauksessa. 

Herkuttelua karkin ja maapähkinän muodossa

Klassikkobrändi Kingis saa tänä vuonna joukkoonsa raikkaan, laktoosittoman Kingis Polkan. Puikko sisältää piparminttu-jäätelöä, polka-karkin makuisia mintturakeita ja suklaasydämen. 

Keksien ja jäätelön yhdistämisestä tunnettu Ben & Jerry's ilahduttaa tänä keväänä maapahkinän ystäviä Ben & Jerry's Wich Peanut Butter Cup -jäätelöllä. Tässä välipalamaisessa tuotteessa pehmeiden suklaakeksien väliin kätkeytyy maapähkinävoikermajäätelöä ja mapähkinävoikonvehteja. 

Toinen Ben & Jerry'sin uutuus on hauskasta lahjaksikin sopivasta kotipakkauksesta löytyvä Birthday Cake eli "synttärikakku", joka sisältää kermajäätelön lisäksi kakkutaikinaa ja mansikkakastiketta. 

Vegaanisia uutuuksia ja raikkaita mehujäitä

Maidottomien vegaanijäätelöiden joukkoon saadaan tänä vuonna ChoiceKookos & Passionhedelmäkastike, joka löytyy pakastealtaista 750 millin kotipakkauksena. Jäätelössä yhdistyy täyteläinen kookosjäätelö ja raikas passionhedelmäkastike. Toinen maidoton uutuus on Choice Mansikkapuikko. Pienikokoisessa puikossa yhdistyvät raikas mansikan maku ja maistuva suklainen kuorrute. 

Jymy:
Appelsiini-suklaa
Hasselpähkinä-mokka
Kermakaramelli
Sitruuna-lakritsi
Maitoa ja Keksejä
Alaston maito

Ben & Jerry's
Ben & Jerry's Wich Peanut Butter Cup
Ben & Jerry's Birthday Cake

Choice
Choice Mansikkapuikko (soija)
Choice Kookos & Passionhedelmäkastike

Ingman
Vadelmasmoothie, laktoositon tuutti
Päärynäsmoothie, laktoositon tuutti
Kingis Polka, laktoositon
Magnum Chocolate Hazelnut Praliné
Marabou-tuutti

Koti- ja moinpakkaukset
Vadelmasmoothie, kotipakkaus 1 l
Mangosmoothie, kotipakkaus 1 l
Creamy Appelsiini-suklaakrokantti 850 ml
Creamy Marjaisa Straccitella 850 ml
Magnum Chocolate Hazelnut Praliné 440 ml
Magnum Chocolate Hazelnut Praliné 6 kpl
Twister Mini -mehujäät 8 kpl
Solero Juicy Peach -mehujää 5 kpl

Mehujää-uutuuksissa nähdään luomupersikkamehujäätä ja pehmeää luomupersikkatäytettä sisältävä Solero juicy Peach Luomumehujää. Tämä vähäkalorinen herkku sisältää vain 59 kilokaloria ja jopa 22 prosenttia hedelmää. Saatavilla viiden kappaleen pakkauksissa.

Toinen mehujääuutuus on Twister Mini-mehujäät, jotka löytyvät pakastealtaista kahdeksan kappaleen monipakkauksina. 

Ingman Creamy Premium-uutuudet

Ingman Creamy premium -jäätelöuutuuksissa hurmaavat tänä vuonna Ingman Creamy Appelsiini-suklaakrokantin muodossa. Klassinen appelsiinin ja suklaan liitto yhdistyy ihanaksi, täyteläiseksi jäätelöherkuksi.

Toinen premium-uutuus on Creamy Marjaisa Stracciatella, jossa klassinen suklaarouhevaniljakermajäätelö saa kaverikseen marjaisaa boysenmarjahilloa. Molemmat jäätelöt löytyvät 850 millin kotipakkauksista.  

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.