"Kuka teistä menee ensimmäisenä uuniin?" – Gordon Ramsayn kiistanalainen teurasvideo sai ihmiset raivostumaan

Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaista perinneruokaa ja pöyristyi 5:04 Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaista perinneruokaa ja pöyristyi
KATSO MYÖS VIDEO: Gordon Ramsay maistoi aikoinaan Huomenta Suomessa suomalaista perinneruokaa ja pöyristyi

Gordon Ramsayn karitsavideosta tuli TikTok-hitti, mutta ei välttämättä positiivinen sellainen.

Televisiosta tuttu rääväsuukokki Gordon Ramsay on jälleen kerran noussut uutisotsikoihin mielipiteitä jakavan TikTok-videon vuoksi, kertoo muun muassa Insider. Ramsay tunnetaan sosiaalisessa mediassa muun muassa armottomasta roastauksestaan – siis toisten ihmisten huumorisävytteisestä pilkkaamisesta. Aiemmin Ramsay on muun muassa haukkunut somessa kotikokkaajien ruokia.

Ramsay vitsaili karitsojen teurastamisella: "Kuka teistä menee ensimmäisenä uuniin?"

Tällä kertaa Ramsay jakoi TikTokiin videon, jossa kokki esittää valitsevansa lammasta teuraaksi. Videolla nähdään, kuinka Ramsay seisoo karitsa-aitauksen edustalla.

– Aion syödä teidät. Nam, nam nam! Kuka teistä menee ensimmäisenä uuniin? Ramsayn kuullaan myhäilevän videolla.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Tämän jälkeen kokki osoittaa yhtä karitsoista, kertoo valitsevansa sen ja hyppää aitaukseen puikkelehtimaan karitsojen sekaan kädet "saalista hamuillen".

– On aika mennä uuniin, kokki huudahtaa vielä videon lopussa.

Video jakaa mielipiteet

Vaikka Ramsay onkin kirjoittanut videonsa saateteksiin, että yhtäkään eläintä ei valmistettu ruoaksi videonteon yhteydessä, eivät kaikki ole tyytyväisiä pätkän sanomaan. Lammasvideolla on jo yli 10 miljoonaa katsojaa ja kommenttikentässä kuhisee.

– En ole edes kasvissyöjä, mutta tämä on todella surullista, eräs TikTok-käyttäjä kommentoi.

– Okei, luulen että Gordon Ramsay on lopullisesti seonnut. Tehkää jotain, ennen kuin on liian myöhäistä, toinen jatkaa.

Toisaalta moni on sitä mieltä, että ihmisten on hyvä nähdä, mistä ruoka oikeasti tulee.

– Ikään kuin ihmiset saisivat vasta nyt selville, mistä liha tulee...mitä ihmettä? TikTokissa muistuteltiin.

PETA haukkui Ramsayn tunteettomaksi idiootiksi

Ramsay ei ole ollut erityisen pidetty hahmo vegaanipiireissä sen jälkeen, kun kokki aikoinaan laukoi olevansa allerginen vegaaneille. Ramsay totesi myös, että hän ei ikinä antaisi anteeksi tyttärilleen, jos heillä olisi kasvissyöjäpoikaystävät. Sittemmin Ramsay on kuitenkin julkaissut itsekin vegaanisia reseptejä.

Tuore karitsavideo ei luonnollisesti ole miellyttänyt eläinten oikeuksia puolustavaa PETA-järjestöä.

– Gordon Ramsay on tunteeton mies, joka tekee itsestään typeryksen. Lempeiden karitsojen pelottelu on ilkeää, ei huvittavaa, Ison-Britannian PETA:n varapuheenjohtaja Elisa Allen toteaa järjestön tiedotteessa.

Eläinoikeusjärjestö menee lausunnossaan vielä askeleen pidemmälle.

– Olisipa hauskaa, jos hänen lapsensa ryhtyisivät vegaaneiksi ja katkaisivat välinsä isäänsä – samalla tapaa kuin Elon Muskin tytär katkaisi välit. Nuo karitsat ovat vasta vauvoja, jotka haluavat vain mahdollisuuden elää, eikä päätyä tämän yhden idiootin, tai kenenkään muunkaan, suuhun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!