Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuka saa arvostella ravintoloita? Bloggaaja vastaa kohuun

Shutterstock
Julkaistu 09.10.2014 10:49

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen vastaa ravintoloitsija Arto Rastaan kommentteihin ravintola-arvosteluiden tasosta.

Tamperelainen ravintoloitsija Arto Rastas otti julkisessa Facebook-päivityksessään jyrkästi kantaa bloggaajien ravintola-arvosteluihin. Rastaan mielestä bloggaajien ravintola-arvosteluissa käytetään usein ala-arvoisia, gastronomiasta kaukana olevia sanamuotoja ja annetaan asiatonta kritiikkiä. Ravintoloitsija toivoisikin, että palaute annettaisiin heti ravintolassa, eikä sitä reviteltäisi internetissä.

Rastas viittasi kommenteillaan muun muassa Makuja.fi:ssä toimivaan Sivumaku-ruokablogiin ja sen tuoreeseen, Ravintola Kattilan arvosteluun. Mitä mieltä Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen on Arto Rastaan kritiikistä?

– Ravintoloitsijat kehottavat aina antamaan kritiikin paikan päällä. Näin yleensä teenkin, mikäli näen, että siitä voisi olla nopeaa hyötyä, eikä tilanne häiritse liikaa illallisen kulkua. Kattilassa välitimme tyytymättömyytemme keittiöön. Olin poikkeuksellisen tyytymätön ravintolan antiin. Punnitsin sanavalintojani enemmän kuin koskaan.

– Gastronomisten termien käyttö voi olla keittiöammattilaisten työskentelyssä arkista, mutta yleisölle suunnatuissa teksteissä on kuvailevamman ja ymmärrettävän kielen käyttö toimivampaa, Kinnunen toteaa.

"Kahvipöytäkeskustelut ovat siirtyneet verkkoon"

Sivumaku Kattila arvosteluSivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen ravintola-arvostelu sai ravintoloitsijan hermostumaan.

Kinnunen kertoo ravintola-arvosteluidensa lähtökohdan olevan aina objektiivinen, vaikka kokemus ja näkemykset täysin subjektiivisia ovatkin.

– Arvostelen vain ja ainoastaan ravintolakokemusta. Bloggauksen läpikäyminen ravintolan kanssa ennen julkaisua ei kuulu toimintatapoihini ja tuskin monen muunkaan verkkoon tai printtiin kirjoittavan asiakkaan.

Kinnunen toivookin, että ravintoloitsijat ymmärtäisivät kulttuurin muuttuneen sosiaalisen median kautta. Kahvipöytäkeskustelut ovat miehen mukaan siirtyneet verkkoon.

– Se tosiasia on vain hyväksyttävä vaikka hammasta purren. Kirjoittamistani arvosteluista yli 90 prosenttia ovat varsin positiivisia. Harkitsen tarkkaan, mihin ravintolaan rahani kulutan, joten pettymyksiä tulee kohdalle melko harvoin.

– Ja aivan kuten Rastas sanoi, kaikkien yhteinen päämäärä on saada Suomeen mahdollisimman paljon hyviä ravintoloita ja kasvattaa ravintolakulttuuria sen joka saralla.

LUE MYÖS:  Ravintoloitsija hermostui bloggaajien ravintola-arvosteluista: ”Pistää vihaksi!”

Petra Tuominen, petra.tuominen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Ahdistava näky hotelliaamiaisella sai Iikka Kiven mitan täyttymään: "Tässä ei ole mitään järkeä, lopettakaa"7 kysymystä ja vastausta ravintola-arvostelujeni kirjoittamisestaHuippukokki Matti Jämsen avautuu ravintolakriitikkojen toimintatavoista: "Sohaisen nyt tietoisesti muurahaispesää..."Pääkokki suuttui huonosta arvostelusta – näpäytti arvostelijaa osuvastiSuomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen saa yhä oudompia käänteitä – ”säikähdin tosissaan”Suomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen todistaa, ettei asiakas ole aina oikeassa – "maksetaan samalla mitalla takaisin"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • Eilen16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • Eilen06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • ti18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • ti16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!