Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen vastaa ravintoloitsija Arto Rastaan kommentteihin ravintola-arvosteluiden tasosta.
Tamperelainen ravintoloitsija Arto Rastas otti julkisessa Facebook-päivityksessään jyrkästi kantaa bloggaajien ravintola-arvosteluihin. Rastaan mielestä bloggaajien ravintola-arvosteluissa käytetään usein ala-arvoisia, gastronomiasta kaukana olevia sanamuotoja ja annetaan asiatonta kritiikkiä. Ravintoloitsija toivoisikin, että palaute annettaisiin heti ravintolassa, eikä sitä reviteltäisi internetissä.
Rastas viittasi kommenteillaan muun muassa Makuja.fi:ssä toimivaan Sivumaku-ruokablogiin ja sen tuoreeseen, Ravintola Kattilan arvosteluun. Mitä mieltä Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen on Arto Rastaan kritiikistä?
– Ravintoloitsijat kehottavat aina antamaan kritiikin paikan päällä. Näin yleensä teenkin, mikäli näen, että siitä voisi olla nopeaa hyötyä, eikä tilanne häiritse liikaa illallisen kulkua. Kattilassa välitimme tyytymättömyytemme keittiöön. Olin poikkeuksellisen tyytymätön ravintolan antiin. Punnitsin sanavalintojani enemmän kuin koskaan.
– Gastronomisten termien käyttö voi olla keittiöammattilaisten työskentelyssä arkista, mutta yleisölle suunnatuissa teksteissä on kuvailevamman ja ymmärrettävän kielen käyttö toimivampaa, Kinnunen toteaa.

