Tamperelainen ravintoloitsija kimpaantui bloggaajien ravintola-arvosteluista.
Eri tahojen tuottamat ravintola-arvostelut ovat herättäneet viime aikoina keskustelua ravintoloitsijoiden ja kokkien keskuudessa. Monet julkisuudestakin tutut kokit ovat tyrmänneet anonyymeinä netissä julkaistavat ravintola-arvostelut, jotka aiheuttavat ravintoloille pahimmillaan hallaa.
Viime viikolla lusikkansa soppaan heitti myös tamperelaisravintoloitsija Arto Rastas. Rastas kirjoitti Facebookiin julkisen avautumisen, tällä kertaa bloggaajien ravintola-arvosteluiden tasosta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.
– Harvoin avaudun, mutta nyt ehkä vähän. Ravintola-ala on tällä hetkellä kuuma ja hyvä niin! Kuitenkin välillä kun lueskelen näiden erilaisten bloggaajien arvioita ravintoloista, niin pistää oikein vihaksi kuinka he niistä kirjoittavat, Rastas aloitti.
–Se mikä pistää vihaksi ja pahan Sivumaun suuhun on tyyli, jolla ravintoloista kirjoitetaan. Käytetään epämääräisiä sanoja ja ilmaisuja, jotka eivät millään tavalla liity gastronomiaan, eivät edes missään muodossa. Ravintoloita toisensa jälkeen lytätään alimpaan helvettiin ja sitten ollaan niin olevinaan. Mitä tällä voitetaan?, ravintoloitsija jatkoi.
Rastas viittasi kommenteillaan ainakin Makuja.fi -sivustolla toimivaan, Jani Kinnusen pitämään Sivumaku-ruokablogiin. Kinnunen on arvioinut blogissaan useita ravintoloita, eivätkä kaikki paikat ole luonnollisesti saaneet aina pelkkiä kehuja.

