Kuivakaapin ruoat käyttöön – nämä auttavat laihtumaan!

mausteet2
Shutterstock

Kuiva-ainekaappisi saattaa sisältää useita painonpudotusta tukevia ruokia. Älä jätä näitä Fitsugarin listaamia peruselintarvikkeita hyllyn perukoille, vaan ota ne säännölliseen käyttöön.

Tuoreet vihannekset, hedelmät ja riittävä proteiininsaanti ovat painonpudotuksen kannalta tärkeitä avaimia. Käytä hyödyksesi myös kuiva-ainekaapistasi löytyviä ruokia, jotka tehostavat aineenvaihduntaasi.

Omenaviinietikka

Tutkimusten mukaan omenaviinietikka voi auttaa pitämään nälkää paremmin hidastamalla vatsan tyhjenemistä. 

Cayenne

Voimakas cayenne tunnetaan kiinalaisessa lääketieteessä aineenvaihduntaa tehostavana mausteena. Cayennen sisältämä kapsaisiini taas vapauttaa endorfiinejä. Käytä cayennea aluksi varovasti, jos et ole tottunut sen tulisuuteen.

Vihreä tee

Harva juoma on laihduttajalle parempi kuin vihreä tee. Vihreä tee hillitsee nälkää ja tehostaa aineenvaihduntaa.

Kaneli

Kaneli tasoittaa verensokeria ja vauhdittaa aineenvaihduntaa. Sekoita kanelia esimerkiksi aamukahviisi, smoothieen tai vaikkapa ruokaa laittaessa tomaattikastikkeeseen.

Kvinoa

Proteiini- ja kuitupitoinen kvinoa pitää hyvin nälkää. Kokeile kvinoaa esimerkiksi salaattiin tai riisin tai pastan tilalle.

Täysjyväpasta

Vaihda valkoinen pasta kokojyväiseen versioon, joka sopii kohtuullisissa määrin myös painonpudottajalle. Täysjyväpasta on ravinteikkaampaa kuin valkoinen pasta, se myös pitää nälkää paremmin.

Pähkinät

Vuonna 2011 julkaistu tutkimus osoitti, että noin kourallisen pähkinöitä päivässä syövillä oli korkeammat serotoniinitasot kuin muilla. Serotoniini saattaa hillitä ruokahalua ja vähentää stressiä.

Linssit

Linsseissä on proteiinia, kuitua sekä resistenttiä tärkkelystä, joka voi auttaa polttamaan rasvaa ja pudottamaan painoa nopeammin.

Kaurapuuro

Aamiaismurot kannattaa vaihtaa kaurapuuroon. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaurapuuroa syövät pysyvät kylläisenä pidempään kuin muroihin luottavat kiitos kauran kuitujen.

Hunaja

Unohda keinotekoiset makeutusaineet ja vaihda ne luonnolliseen hunajaan.

Tonnikala

Runsasproteiininen tonnikala on erinomainen raaka-aine esimerkiksi ruokaisiin salaatteihin.

Kurkuma

Kurkuma hillitsee tulehduksia ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Se saattaa myös auttaa painonpudotuksessa. Hyödynnä siis myös kurkuma maustekaapistasi, äläkä tyydy pelkkään suolaan ja pippuriin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.