Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

KU: Suomalaisfirma keksi uuden supertuotteen, jolle toimitusjohtaja Maija povaa jättimenestystä: "Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi"

Gold&Green Foods on nyhtökauran lisäksi lanseerannut aiemmin muun muassa kaurapohjaisen pannupihvin.
Gold&Green Foods on nyhtökauran lisäksi lanseerannut aiemmin muun muassa kaurapohjaisen pannupihvin. Gold&Green Foods
Julkaistu 11.09.2019 20:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyhtökauraa valmistava järvenpääläinen Gold&Green Foods on patentoinut uuden siipikarjanlihaa muistuttavan kasviperäisen tuotteen, kertoo sanomalehti Keski-Uusimaa.

Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen paljastaa Keski-Uusimaalle, että yritys on kehittelemässä uutta potentiaalista hittituotetta. Uudelle, vielä nimettömälle kasviperäiselle tuottelle haettiin kansainvälistä patenttia kesällä. 

– Kyseessä on linnun lihaa muistuttava tuote, jota voitaisiin syödä valkoisen lihan sijasta. Sitä voidaan tuottaa vasta pieniä määriä. Tuotteen kehittely ja testaaminen jatkuvat vielä ensi vuoden ajan ja kaupoissa tuote voisi olla seuraavana vuonna, Itkonen kertoo Keski-Uusimaalle.

Toimitusjohtaja itse povaa tulevalle uutuudelle jättimenestystä.

– Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi.

Kasvistuotteita lanseerataan kilpaa, mutta liha myy edelleen

Vaikka uusia kasviperäisiä elintarvikkeita lanseerataankin tiuhaan tahtiin, ei punaisen lihan myynti osoita vielä hiipumista Suomessa. Suomalaiset ruokakauppaketjut kertoivat elokuussa, että kasviperäisten, lihaa korvaavien tuotteiden myynti on tänäkin vuonna kasvanut, mutta samaan aikaan suomalaiset syövät edelleen runsaasti lihaa.

Kauppaketjujen mukaan kilpailu uusien kasviproteiinituotteiden välillä on kovaa ja vaatimustaso nousee jatkuvasti. Vaikka aika onkin kypsä kasviperäisien tuotteiden markkinalle, ei mikä tahansa mene kaupaksi.

S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksan mukaan vegetuotteiden tarjonnassa oli havaittavissa ylikuumenemista muutama vuosi sitten, eli samoihin aikoihin kun hittituotteet nyhtökaura ja härkis tulivat markkinoille.

– Kun alkoi olla vaihtoehtoja, niin vain hyvät tuotteet selvisivät todellisesta testistä. Tosi monta kasvispohjaista tuotetta on vain käynyt markkinoilla ja poistunut, kun riittävää kysyntää ei ole ollut.

Lue myös: Kekseliäimmät kasvistuotteet jäljittelevät lihaa tarkasti ja jopa tihkuvat "verta" – silti punainen liha käy kaupaksi lähes entiseen malliin

Lähteet: Keski-Uusimaa, STT

Lisää aiheesta:

Syödäänkö Suomessakin pian viljeltyä keinolihaa? Vegemessujen järjestäjä: "Sitä varmasti tulee"Viljellyssä lihassa on "science fiction -potentiaalia", mutta koska sitä saa Suomesta?EU-parlamentti äänestää pian siitä, saako soijanakkia kutsua nakiksi – suomalaismeppi: ”Tässä ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa”Kekseliäimmät kasvistuotteet jäljittelevät lihaa tarkasti ja jopa tihkuvat "verta" – silti punainen liha käy kaupaksi lähes entiseen malliin Suomalaisen nyhtökauran suosio on yllättänyt valmistajan ja kauppiaat – tuotteesta povataan vientihittiäVillitys haastaa proteiinimarkkinat: Kotimainen keksintö korvaa lihan kauralla
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa