Nyhtökauraa valmistava järvenpääläinen Gold&Green Foods on patentoinut uuden siipikarjanlihaa muistuttavan kasviperäisen tuotteen, kertoo sanomalehti Keski-Uusimaa.
Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen paljastaa Keski-Uusimaalle, että yritys on kehittelemässä uutta potentiaalista hittituotetta. Uudelle, vielä nimettömälle kasviperäiselle tuottelle haettiin kansainvälistä patenttia kesällä.
– Kyseessä on linnun lihaa muistuttava tuote, jota voitaisiin syödä valkoisen lihan sijasta. Sitä voidaan tuottaa vasta pieniä määriä. Tuotteen kehittely ja testaaminen jatkuvat vielä ensi vuoden ajan ja kaupoissa tuote voisi olla seuraavana vuonna, Itkonen kertoo Keski-Uusimaalle.
Toimitusjohtaja itse povaa tulevalle uutuudelle jättimenestystä.
– Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi.
Kasvistuotteita lanseerataan kilpaa, mutta liha myy edelleen
Vaikka uusia kasviperäisiä elintarvikkeita lanseerataankin tiuhaan tahtiin, ei punaisen lihan myynti osoita vielä hiipumista Suomessa. Suomalaiset ruokakauppaketjut kertoivat elokuussa, että kasviperäisten, lihaa korvaavien tuotteiden myynti on tänäkin vuonna kasvanut, mutta samaan aikaan suomalaiset syövät edelleen runsaasti lihaa.
