Tutkijoiden mukaan kaupan hedelmäosastolta tai mehuhyllystä löytyvä herkku voi yllättäen olla avain krapulan lieventämiseen.
Australialaistutkijoiden mukaan päärynä voi auttaa lieventämään krapulaoireita. Päärynän syöminen tai päärynämehun nauttiminen ennen kosteaa iltaa voi tutkijoiden mukaan vähentää krapulaoireita yli 21 prosentilla. Päärynän kerrotaan lisäävän keskittymiskykyä, parantavan muistia ja jopa vähentävän alkoholin määrää verenkierrossa.
Australian valtion tieteellisen tutkimuslaitoksen tutkijat selvittivät tutkimuksissaan maailmanlaajuisesti myytävän aasialaisen nashi-päärynän vaikutuksia krapulaan. Lähitulevaisuudessa tutkijat aikovat perehtyä myös muihin päärynälajikkeisiin.
Lasillinen päärynämehua ennaltaehkäisynä
Tutkijoiden mukaan päärynän hyödylliset vaikutukset krapulan lievennykseen saa nauttimalla 2,2 desilitran annoksen päärynämehua tai syömällä kokonaisen päärynän ennen alkoholin nauttimista.
– Krapulan ärhäkkyys lieveni huomattavasti niillä koeryhmäläisillä, jotka nauttivat päärynää ennen juomista verrattuna ryhmään, jolle annettiin placebo-juomaa. Selvimmät vaikutukset näkyivät keskittymiskyvyssä, johtava tutkija Manny Noeakes kommentoi.
Noakes muistuttaa, että päärynä vaikuttaa ainoastaan ennaltaehkäisevästi. Hedelmä ei siis toimi krapulalääkkeenä liiallista juomista seuraavana aamuna.
– Ja muistakaa, että paras tapa välttyä krapulalta on välttää juomista kokonaan.
Lähde: Daily Mail