Kotimaista mansikkaa mahdollisimman halvalla? Mansikanviljelijä Yrjö muistuttaa: "Jos hinnat ovat laskeneet liikaa, niin..."

4:31 Mansikat kypsyvät nyt ennätysvauhtia – MTV espoolaisella mansikkatarhalla, jossa satokauden huippu on käsillä

Kuinka pitkään kotimaista mansikkaa vielä riittää, ja ovatko hinnat nyt halvimmillaan? MTV Uutiset Live vieraili espoolaisella mansikkatilalla.

Videolla: Mikä on mansikoiden hinta- ja satotilanne? MTV Uutiset live vieraili espoolaisella mansikkatilalla. 

Kuten ennen juhannusta jo uutisoitiin, poikkeukselliset  helteet ovat saaneet mansikan pääsatokauden kunnolla käyntiin koko maassa. Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliiton mukaan satokausi saattaa tänä vuonna olla nopeasti ohi, joten nyt on paras hetki ostaa myös ensi talven pakastemansikat.

– Poikkeukselliset helteet kypsyttävät mansikoita nyt vauhdilla. Olemme normaalia vuotta noin pari viikkoa edellä. Mansikkakausi saattaa olla nopeasti ohi tänä vuonna, totesi liiton puheenjohtaja Tarja Matomäki.

Kuinka pitään kotimaista mansikkaa riittää tänä vuonna? Onko mansikka nyt halvimmillaan?

MTV Uutiset Live vieraili maanantaina espoolaisella Kartanon Marja -mansikkatilalla. Yrittäjä Yrjö Rossi vahvisti, että satokausi starttasi tänä vuonna kaksi viikkoa normaalia aiemmin. Kuinka pitkään mansikkaa sitten riittää?

– On olemassa erilaisia lajikkeita. On aikaisia ja myöhäisiä lajikkeita, mikä kyllä jatkaa satokautta. Kun on näin kuumaa, niin kunkin lajikkeen satokausi tullee olemaan kuukauden sijasta kaksi ja puoli tai kolme viikkoa, Rossi arvelee.

Entäpä sitten mansikoiden hinta? Ovatko kotimaiset mansikat juuri nyt halvimmillaan, vai kannattaako vielä odottaa halvempia mansikkalaatikoita?

– Saattavat ne jossakin olla (halvimmillaan). Mutta on myöskin olemassa se vaara, että jossakin vaiheessa, jos hinnat ovat laskeneet liikaa, niin hinnat sitten nousevat. Varsinkin, jos ei ole tarjontaa. 

Miten sade tai ukkonen vaikuttaa mansikoiden kokoon? Miksi mansikoita ylipäätään kannattaa syödä? Katso videolta mansikanviljelijän haastattelu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja