Kotikokkaajat sekosivat piirakkareseptistä – superhelppo herkku kerää ylistystä: "Todella fantastinen ja monipuolinen"
All Recipes -sivustolle lisätty piirakkaresepti on noussut käyttäjien keskuudessa suureen suosioon, eikä mikään ihme. Tämä moneen tilanteeseen sopiva piirakka syntyy nimittäin superhelposti vain muutamasta raaka-aineesta.
Piirakan salaisuus piilee kananmunissa, joiden ansiosta piirakkaan ei tarvitse valmistaa lainkaan pohjaa. Resepti sopii siis erinomaisesti myös keliaakikoille ja muille viljatuotteita vältteleville henkilöille.
Tätä lähes viisi tähteä saanutta reseptiä ylistetään helpoksi ja herkulliseksi leivonnaiseksi, jota on helppo muokata juuri oman maun tai jääkaapin sisällön mukaan. Piirakkaan on nimittäin helppo upottaa niin kaapin perälle jääneet juustokannikat kuin juustoraastepussien pohjat.
KOKEILE MYÖS: Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
– Olen tehnyt tätä piirakkaa monen vuoden ajan. Se on todella helppo ja herkullinen, All Recipes -sivustolla kerrotaan.
– Tämä on todella fantastinen resepti ja monipuolinen resepti, eräässä reseptiin tulleessa kommentissa ylistetään.
Mehevä pohjaton piirakka maistuu joko sellaisenaan, tai voit halutessasi tarjoilla sen kanssa raikasta salaattia tai vaikkapa grillivihanneksia.
Pohjaton pinaattipiirakka (6 annosta)
1 rkl kasviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 pss pakastepinaattia
280 g pakastepinaattia sulatettuna
5 kananmunaa
7 dl juustoraastetta
¼ tl suolaa
1/8 tl mustapippuria jauhettuna
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 22-senttinen piirakkavuoka. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sekoita, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pannulle sulatettu ja valutettu pakastepinaatti ja jatka kypsentämistä, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kulhoon myös juustoraaste, suola ja pippuri. Lisää lopuksi munien sekaan pinaatti-sipuliseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: AllRecipes
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti