Kotibaarimestarin kymmenen tärkeintä apuvälinettä – löytyvätkö jo sinun kaapistasi?

6:22 Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla
Helpot drinkit baarimestarin ohjeilla

Kotivarustelun ei tietenkään tarvitse täysin vastata baaritiskin tarvikkeita, mutta cocktailien sekoittamisessa muutamat välineet ovat kuitenkin oleellisia.

Pääkuvan videolla baarimestari neuvoo helppojen drinkkien valmistamisessa kotioloissa.

Allt om Mat listasi kotibaarimikon kymmenen tärkeintä apuvälinettä, jotka helpottavat drinkkien tekemistä. Useissa tarvikkeissa pystyy soveltamaan keittiöstä jo löytyvien tarvikkeiden avulla, mutta oikeanlaisten välineiden avulla cocktailien sekoittaminen nousee ihan uudelle tasolle.

1. Juomaravistin – tärkein kaikista

Juomaravistimia on kahta eri mallia: Boston shaker ja kolmiosainen cocktail shaker. Baarimikot suosivat perinteisesti nimenomaan Boston shakeria, joka koostuu yleensä lasista ja teräksisestä pikarista. Tätä ravistinta on suhteellisen helppo käyttää kun tekniikan oppii, mutta sen kaveriksi tarvitsee erillisen juomasiivilän.

Kolmiosaisessa juomaravistimessa on ”sisäänrakennettuna” siivilä, joten sen kanssa ei tarvitse erillistä siivilää.

Hätätapauksessa juomaravistimen virkaa voi toimittaa myös esimerkiksi lasinen hillopurkki.

2. Cocktailsiivilä – helpottamaan juoman tarjoilua

Jos käytössäsi on juomaravistin, jossa ei ole siivilää, kannattaa sellainen hankkia erikseen. Koska juomat ravistetaan jäiden kanssa, mutta jäitä ei haluta mukaan valmiiseen drinkkiin, ne pitäisi saada siivilöityä pois, ennen juoman kaatamista lasiin.

3. Cocktailmitta – kotibaarimikon paras kaveri

Vaikka usein näkee, että drinkkien ainesosia ei sen enempää mittailla, on reseptien mukaisilla määrillä kuitenkin suuri vaikutus drinkin makuun. Cocktailmitalla saat helposti annosteltua oikean määrän aineksia juomaan.

4. Sekoituslasi – juomiin, joita ei tarvitse ravistaa

Sekoituslasissa voit valmistaa juomat, jotka eivät kaipaa ravistamista. Lasissa on usein kaatonokka, joka helpottaa valmiiden juomien kaatamista tarjoilulaseihin. Alkuun sekoituslasin virkaa voi toimittaa esimerkiksi ravistin tai joku toinen kaatonokallinen astia, josta saat tarpeen mukaan myös siivilöityä ylimääräiset jääpalat pois ennen drinkin kaatamista.

5. Cocktailsurvin – täydellinen mojitoihin

Survin on avuksi, kun teet esimerkiksi mojitoja ja lasin pohjalle pitäisi saada murskattua limelohkoja. Cocktailsurvimella saat muussattua drinkkeihin myös esimerkiksi marjoja.

6. Baarilusikka – välttämätön monitoimityökalu

Baarilusikka on erittäin pitkävartinen, joten sen avulla saat annettua pitkillekin drinkeille kevyen sekoituksen pohjaa myöten.

7. Sitruunarauta ”zester” – cocktailien koristeluun

Sitruunaraudalla saat ”raastettua” sitrushedelmien kuorista ihanan tuoksuisia koristeita drinkkeihin.

8. Sitruunapuristin

Sitruunapuristimella saat näppärästi tuoretta vastapuristettua sitruunamehua drinkkeihisi. Puristimesta on saatavilla myös omansa limelle, joka on hieman pienempi, kuin sitruunapuristin.

9. Jääpala-astia ja pihdit – pitämään kaiken kylmänä

Jääpala-astiassa jääpalat pysyvät kylminä sillä aikaa, kun valmistat cocktaileja. Jääpala-astia on kätevä myös booliastian vieressä, sillä jääpaloja ei kannata viskata boolin joukkoon sitä laimentamaan.

10. Jääpalamuotteja – perusvaruste

Jää on drinkkien teossa kaiken a ja o. Jääpaloja myös kuluu huomattavasti enemmän kuin luulet, jos kutsut enemmän ystäviä cocktailille.

Kannattaakin investoida eri kokoisiin ja mallisiin jääpalamuotteihin. Ennen juhlia pakastimessa jo jäätyneet jääpalat voi esimerkiksi pussittaa valmiiksi käytettäviksi ja laittaa uuden satsin jäätymään muotteihin. Näin drinkkien teko on helpompaa ja nopeampaa, eivätkä jääpalat lopu ikävästi kesken.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja