Julkkiskokki paljastaa: Tällä ainesosalla taiot broilerin fileistä superrapeita – ilman korppujauhoja!

Herkullinen kanawokki 0:31 Herkullinen kanawokki

Australialainen julkkiskokki paljastaa nyt salaisen ainesosan, jolla saat leivitettyihin pihveihin vastustamattoman pinnan.

Videolta löydät toisen herkullisen arkiruoan, kanawokin reseptin.

Australialaisen julkkiskokin Colin Fassnidgen mukaan rapea kanaleike on koko perheelle maistuvaa ruokaa, jonka valmistaminen ei vaadi monimutkaisia työvaiheita tai erikoisia raaka-aineita. Lähes joka kotitaloudesta löytyvien raaka-aineiden avulla pääsee kokin mukaan jo pitkälle. 

Terveellistä ja rapeaa vähällä vaivalla

Kokin mukaan paras lopputulos syntyy, kun käytät leivitykseen korppujauhojen sijaan kaurahiutaleita. Sen lisäksi, että kaurahiutaleet ovat terveellisiä, ne taikovat broilerin pinnasta superrapean. 

Jos rapeuden salaisuus piilee kaurahiutaleissa, maun salaisuus löytyy kokin mukaan tuoreista yrteistä; timjamista ja meiramista. Voit myös halutessasi lisätä jauhoseoksen joukkoon myös sinapinsiemeniä ja raastettua sitruunankuorta antamaan ruokaan lisää makua. 

VINKKI: Leivitys pysyy parhaiten lihan pinnassa, kun käytät kaksinkertaista leivitystä, eli jauhotat broilerit ennen valmistusta kevyesti jauhoissa. 

Rapeaan kanaleikkeeseen tarvitset:

Broilerin rintafileetä
Piimää
Kananmunia
Timjamia
Meiramia
Valkosipulia
(Panko)jauhoa
Kaurahiutaleita
Sinapinsiemeniä

Yhdistä laakeassa astiassa jauhot, kaurahiutaleet, sinapinsiemenet sekä puolet yrteistä. Yhdistä toisessa astiassa piimä, kananmunat, valkosipuli, sitruunan raastettu kuori ja loput yrtit. Pyöritä kevyesti jauhotetut broilerit ensin kananmuna-piimäseoksessa, ja sen jälkeen yrteillä maustetussa jauhoseoksessa. Paista leikkeet kullankeltaisiksi keskilämmöllä runsaassa öljyssä. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!