Henri Alén ei ollut uskoa silmiään, kun kurkkasi ravintolansa baaritiskin sisälle: "Kyllä siellä oli jotain puuhaa vähän puuhasteltu jossain vaiheessa"

2:32 Henri Alén kertoo uusista Muru Baby -vauvanruuista

Televisiostakin tuttu ravintoloitsija Henri Alén paljasti tuoreessa podcast-lähetyksessään hauskan yksityiskohdan suositun Muru-ravintolansa perustamisajoilta. 

Videolla Henri Alén kertoo keväällä lanseeraamastaan vauvanruokasarjasta. 

Huippukokki Henri Alén kertoo Kovaksi keitetyt -podcastissa erikoisesta tapauksesta, joka sattui, kun Fredrikinkadulla sijaitsevaa liiketilaa remontoitiin siellä nykyisin toimivaa Muru-ravintolaa varten. Asiasta kerrotaan Suomen Podcastmedian tiedotteessa.

Henri Alén kertoi lähetyksessä, kuinka hänen purkamansa umpinaisen baaritiskin sisältä löytyi yllättäen noin 300 euron rahakätkö. 

– Se oli täysin umpinainen baaritiski, alas asti niitattu lattiaan, Alén sanoo.

"Sieltä löytyi semmoinen about kolmesataa euroa fyrkkaa"

Alén ei ollutkaan uskoa silmiään, kun näki mitä umpinaisen baaritiskin sisään oli kätketty. 

– Ainakaan en huomannut mitään koteloa, mutta sieltä löytyi, jos euroiksi – tai euroja ne itseasiassa oli eli kyllä siellä oli jotain puuhaa vähän puuhasteltu jossain vaiheessa – niin sieltä löytyi semmoinen about kolmesataa euroa fyrkkaa.

Alén kertoo kuulleensa huhua, että samassa liiketilassa olisi joskus menneinä vuosikymmeninä harjoitettu uhkapelaamista. Kokin mielestä myös takahuoneen peitetyt ikkunat viittasivat siihen, että ”nähtävästi jotain pientä uhkapelaamisen tynkää oli harrastettu”.

– Mielestäni se on ihanan romanttinen tarina, Alén sanoo.

Entä mitä tapahtui baaritiskin sisältä löytyneille rahoille? Alén kertoo, että koko potilla ostettiin hodareita, joten raha meni hyvään tarkoitukseen.

– [Päätettiin] käyttää rahat järkevästi, niin tilattiin hodareita sitten kolmellasadalla eurolla, maksettiin kolikkoina, Alén kuittaa.

Muutti toisen ravintolansa Fiascoksi

Myös Alénin toinen Helsingissä sijaitseva ravintola Ultima nousi elokuussa uutisotsikoihin, kun kokki päätti muuttaa syksyn ajaksi ravintolan konseptia. Helsingin Etelärannassa sijaitseva ravintola avasi ovensa uudistuneena 12.8. Ravintola koki muodonmuutoksen, menu vaihtui italialaiseksi ja nimi FIASCO? by Ultimaksi

Radikaali muutos sai alkunsa kun Alén ei vallitsevan tilanteen vuoksi voinut matkustaa kesällä Italiaan. Italia oli siis tuotava Suomeen.

– Olemme viettäneet perheen kanssa Italiassa kaikki lomat. Nauttineet ruoasta ja viinistä, maisemista sekä maan äänekkäästä temperamentista. Yhdessä ruokailu ei ole kenties missään niin pyhää ja riemukasta kuin Italiassa. Koska emme pääse nyt Italiaan, haluan tuoda sen tänne. Pidämme kiinni korkeasta laadusta ja lähiruoan periaatteista, mutta pyrimme tekemään mahdollisimman autenttisia italialaisia annoksia. Tavoitteenamme on tehdä mahdollisimman aito, italialainen illalliskokemus Helsingin sydämessä, Alén kertoi elokuussa.

Koska Alén ei voi olla varma, kannattaako konseptin muutos erityisesti näinä aikoina, ravintoalan nimeen liitettiin sana "fiasco" kysymysmerkin kera. 

– Saatamme olla hulluja kuin roomalaiset ja sisukkaita kuin suomalaiset, mutta uskomme, että pitää sinnikkäästi yrittää ja rohkeasti kokeilla. Hyvä italialainen ruoka ei ole koskaan pois muodista.

Lähteet: Suomen Podcastmedia, Ultima/Cestlavie

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja