Tyylikkään ihastuttava kanaburgeri, joka pursuaa vahvoja korealaisia sävyjä, mutta ei mättöfiilistä.
Joskus tulee yhtäkkinen hinku kokata jotain tiettyä, vaikka se olisi lajissaan ensimmäinen kerta. Nyt niin kävi korealaisen kanaburgerin kohdalla. Fiilistelin mielessäni pari päivää, mitä kaikkea siihen suurin piirtein laittaisin. Tutkin pirusti reseptejä ja aloin koota niistä unelmaani. Järjettömän hyvä siitä lopulta tulikin.
Reseptit näyttävät pitkiltä, mutta kaikki ovat hyvin helppoja ja nopeita tehdä. Koko homma hoitui työpäivän jälkeen ja syömään päästiin järkevään aikaan. Broilerin laitoin suolaliemeen aamulla, jotta se maustuisi tasaisen tyylikkääksi iltaan mennessä. Voit tietenkin oikoa ja maustaa lihan kokkaamisen alussa. Aloita kuitenkin etikkakurkuista, koska ne maustuvat yhteensä tunnin pari.
Lopputuloksena burgerista tuli juuri sellainen kuin halusin. Täynnä korealaisia sävyjä, mutta puhtaana eikä mättöfiiliksellä. Burgerisoosi toi mieleen siipikastikkeen, mutta on paljon parempi kuin perinteiset. Korealaiset laittavat vähän kaikkeen kimchiä ja se toimii toki tässäkin lisähöysteenä, mutta tuntui, että se olisi vallannut liikaa makua ja jätin sen pois. Frittitaikinan vodka tuntui minusta oudolta, mutta törmäsin siihen niin monessa reseptissä, että päätin kokeilla. Loistava taikina siitä tuli. Melko vetelä, joten säädä sitä veden määrällä.
PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit, esim. korealaiset siivet ja bulgogi. Tsekkaa myös 19 muuta burgerireseptiä!

