Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

Julkaistu 19.11.2018 20:07

Tyylikkään ihastuttava kanaburgeri, joka pursuaa vahvoja korealaisia sävyjä, mutta ei mättöfiilistä.

Joskus tulee yhtäkkinen hinku kokata jotain tiettyä, vaikka se olisi lajissaan ensimmäinen kerta. Nyt niin kävi korealaisen kanaburgerin kohdalla. Fiilistelin mielessäni pari päivää, mitä kaikkea siihen suurin piirtein laittaisin. Tutkin pirusti reseptejä ja aloin koota niistä unelmaani. Järjettömän hyvä siitä lopulta tulikin.

Reseptit näyttävät pitkiltä, mutta kaikki ovat hyvin helppoja ja nopeita tehdä. Koko homma hoitui työpäivän jälkeen ja syömään päästiin järkevään aikaan. Broilerin laitoin suolaliemeen aamulla, jotta se maustuisi tasaisen tyylikkääksi iltaan mennessä. Voit tietenkin oikoa ja maustaa lihan kokkaamisen alussa. Aloita kuitenkin etikkakurkuista, koska ne maustuvat yhteensä tunnin pari.

Lopputuloksena burgerista tuli juuri sellainen kuin halusin. Täynnä korealaisia sävyjä, mutta puhtaana eikä mättöfiiliksellä. Burgerisoosi toi mieleen siipikastikkeen, mutta on paljon parempi kuin perinteiset. Korealaiset laittavat vähän kaikkeen kimchiä ja se toimii toki tässäkin lisähöysteenä, mutta tuntui, että se olisi vallannut liikaa makua ja jätin sen pois. Frittitaikinan vodka tuntui minusta oudolta, mutta törmäsin siihen niin monessa reseptissä, että päätin kokeilla. Loistava taikina siitä tuli. Melko vetelä, joten säädä sitä veden määrällä.

PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit, esim. korealaiset siivet ja bulgogi. Tsekkaa myös 19 muuta burgerireseptiä!

KOREALAINEN KANABURGERI

500 g broilerin fileitä tai luutonta "paistia"
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
muutama kevätsipulinvarsi, ohueksi siivutettuna
1 tl mustia seesaminsiemeniä, paahdettuna
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä, paahdettuna
(lämpömittari frittaukseen)
briossisämpylöitä (resepti, jos teet itse)
korealaisia etikkakurkkuja (resepti alla)
korealaista burgerisoosia (resepti alla)

Jauhotusseos
3/4 dl maissijauhoja (tärkkelystä)
3 tl merisuolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl mustapippuria, jauhettuna

Frittitaikina
1,5 dl maissijauhoja (tärkkelystä)
0,5 dl semolinajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1 rkl merisuolaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 sipuli, hienonnettuna
¼ tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
8 cl vodkaa
2 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)

OHJE: Laita broileripalat maustumaan suolaliemeen (resepti alla) 4-8 tunniksi. Nosta liemestä ja kuivaa palat.
Sekoita jauhotusseoksen ainesosat keskenään. Sekoita frittitaikinan ainekset keskenään. Kaada öljy kattilaan, johon löytyy kansi. Öljyä olisi hyvä olla vähintään 5 cm paksuudelta. Laita öljy kuumenemaan 180 asteeseen. Pidä kattilan kansi lähellä, jos sattuu kuumenemaan liikaa. Älä pidä liesituuletinta päällä. Laita kattilan viereen lautanen ja laita sen pohjalle talouspaperia.
Pyöräytä kanapaloja jauhoseoksessa ja dippaa taikinaan. Laita ne sitten osissa paistumaan kuumaan öljyyn, kunnes palat ovat kullanruskeita. Mielummin vähän yli, jotta kana on kypsä paksuimmastakin kohdasta. Nosta palat reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle.
Paahda sämpylöitä kevyesti paahtimessa tai pannulla. Laita kanapihvi sämpylän väliin ja päälle burgerisoosia ja etikkakurkkuja sekä ripottele pinnalle siivutettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Iske kiinni.

5 % suolaliemi
1 litra kylmää vettä
vajaa 1/2 dl suolaa

OHJE: Liuota suola täysin veteen.

Burgerikastike
1 dl hienoa sokeria
1 rkl maissijauhoja (tärkkelystä)
3 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)
1 dl sitruunamehua
0,6 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä, raastettuna
0,5 dl kalakastiketta
1 tl seesamiöljyä
0,5 dl voita, sulatettuna

OHJE: Sekoita kulhossa sokeri ja maissijauhot. Sekoita kattilassa chilitahna, sitruunamehu, riisiviinietikka, valkosipuli, inkivääri, kalakastike, seesamiöljy ja voisula. Kuumenna ja lisää sokeri-maissijauhoseos sekoittaen. Kiehauta ja surauta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa sileäksi.

Korealaiset etikkakurkut
500 g kurkkua
2 tl merisuolaa
1 rkl korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
3 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

OHJE: Leikkaa kurkku n. 5 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet isoon kulhoon ja ripottele suola päälle. Pyörittele viipaleita niin, että suola levittyy mahdollisimman tasaisesti. Anna levätä 30-60 min. Tämä poistaa niistä kosteutta.
Pyyhi pinnalle tullut neste pois kurkuista. Sekoita joukkoon loput ainekset. Laita viileään maustumaan 30-60 minuutiksi. Mitä kauemmin annat niiden maustua, sitä lötkömmäksikin ne menevät.

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Sabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunallaLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatYksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässään
burgerikorealainenetikkakurkutsuolakurkutreseptihampurilainenkanaburgerikanahampurilainenburgerikastike

Tuoreimmat aiheesta

burgeri
  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 03.09.201908:49
    resepti

    Tuplasieniburgeri

  • 19.03.201921:10
    briossi

    Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

  • 19.06.201821:05
    resepti

    19 x burgeriresepti

  • 07.02.201817:30
    kasvisburgeri

    Punajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermalla