Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

Tyylikkään ihastuttava kanaburgeri, joka pursuaa vahvoja korealaisia sävyjä, mutta ei mättöfiilistä.

Joskus tulee yhtäkkinen hinku kokata jotain tiettyä, vaikka se olisi lajissaan ensimmäinen kerta. Nyt niin kävi korealaisen kanaburgerin kohdalla. Fiilistelin mielessäni pari päivää, mitä kaikkea siihen suurin piirtein laittaisin. Tutkin pirusti reseptejä ja aloin koota niistä unelmaani. Järjettömän hyvä siitä lopulta tulikin.

Reseptit näyttävät pitkiltä, mutta kaikki ovat hyvin helppoja ja nopeita tehdä. Koko homma hoitui työpäivän jälkeen ja syömään päästiin järkevään aikaan. Broilerin laitoin suolaliemeen aamulla, jotta se maustuisi tasaisen tyylikkääksi iltaan mennessä. Voit tietenkin oikoa ja maustaa lihan kokkaamisen alussa. Aloita kuitenkin etikkakurkuista, koska ne maustuvat yhteensä tunnin pari.

Lopputuloksena burgerista tuli juuri sellainen kuin halusin. Täynnä korealaisia sävyjä, mutta puhtaana eikä mättöfiiliksellä. Burgerisoosi toi mieleen siipikastikkeen, mutta on paljon parempi kuin perinteiset. Korealaiset laittavat vähän kaikkeen kimchiä ja se toimii toki tässäkin lisähöysteenä, mutta tuntui, että se olisi vallannut liikaa makua ja jätin sen pois. Frittitaikinan vodka tuntui minusta oudolta, mutta törmäsin siihen niin monessa reseptissä, että päätin kokeilla. Loistava taikina siitä tuli. Melko vetelä, joten säädä sitä veden määrällä.

PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit, esim. korealaiset siivet ja bulgogi. Tsekkaa myös 19 muuta burgerireseptiä!


KOREALAINEN KANABURGERI

500 g broilerin fileitä tai luutonta "paistia"
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
muutama kevätsipulinvarsi, ohueksi siivutettuna
1 tl mustia seesaminsiemeniä, paahdettuna
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä, paahdettuna
(lämpömittari frittaukseen)
briossisämpylöitä (resepti, jos teet itse)
korealaisia etikkakurkkuja (resepti alla)
korealaista burgerisoosia (resepti alla)

Jauhotusseos
3/4 dl maissijauhoja (tärkkelystä)
3 tl merisuolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl mustapippuria, jauhettuna

Frittitaikina
1,5 dl maissijauhoja (tärkkelystä)
0,5 dl semolinajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1 rkl merisuolaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 sipuli, hienonnettuna
¼ tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
8 cl vodkaa
2 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)

OHJE: Laita broileripalat maustumaan suolaliemeen (resepti alla) 4-8 tunniksi. Nosta liemestä ja kuivaa palat.
Sekoita jauhotusseoksen ainesosat keskenään. Sekoita frittitaikinan ainekset keskenään. Kaada öljy kattilaan, johon löytyy kansi. Öljyä olisi hyvä olla vähintään 5 cm paksuudelta. Laita öljy kuumenemaan 180 asteeseen. Pidä kattilan kansi lähellä, jos sattuu kuumenemaan liikaa. Älä pidä liesituuletinta päällä. Laita kattilan viereen lautanen ja laita sen pohjalle talouspaperia.
Pyöräytä kanapaloja jauhoseoksessa ja dippaa taikinaan. Laita ne sitten osissa paistumaan kuumaan öljyyn, kunnes palat ovat kullanruskeita. Mielummin vähän yli, jotta kana on kypsä paksuimmastakin kohdasta. Nosta palat reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle.
Paahda sämpylöitä kevyesti paahtimessa tai pannulla. Laita kanapihvi sämpylän väliin ja päälle burgerisoosia ja etikkakurkkuja sekä ripottele pinnalle siivutettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Iske kiinni.

5 % suolaliemi
1 litra kylmää vettä
vajaa 1/2 dl suolaa

OHJE: Liuota suola täysin veteen.

Burgerikastike
1 dl hienoa sokeria
1 rkl maissijauhoja (tärkkelystä)
3 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)
1 dl sitruunamehua
0,6 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä, raastettuna
0,5 dl kalakastiketta
1 tl seesamiöljyä
0,5 dl voita, sulatettuna

OHJE: Sekoita kulhossa sokeri ja maissijauhot. Sekoita kattilassa chilitahna, sitruunamehu, riisiviinietikka, valkosipuli, inkivääri, kalakastike, seesamiöljy ja voisula. Kuumenna ja lisää sokeri-maissijauhoseos sekoittaen. Kiehauta ja surauta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa sileäksi.


Korealaiset etikkakurkut
500 g kurkkua
2 tl merisuolaa
1 rkl korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
3 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

OHJE: Leikkaa kurkku n. 5 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet isoon kulhoon ja ripottele suola päälle. Pyörittele viipaleita niin, että suola levittyy mahdollisimman tasaisesti. Anna levätä 30-60 min. Tämä poistaa niistä kosteutta.
Pyyhi pinnalle tullut neste pois kurkuista. Sekoita joukkoon loput ainekset. Laita viileään maustumaan 30-60 minuutiksi. Mitä kauemmin annat niiden maustua, sitä lötkömmäksikin ne menevät.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!