Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin resepti

Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Pastataikina

  • Pastakone
  • 380 g durumvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Aromaattinen Tomaatticonsomme

  • 5 tomaattia
  • ¼ kurkkua kuorittuna
  • ½ varsisellerin varsi
  • 2 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tl tuoretta jalapenoa (ilman siemeniä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Punapesto

  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • ½ –1 yksikyntinen valkosipuli
  • puolikas punainen Närpiön Vihanneksen chili (siemenet poistettuna)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

PASTATAIKINA: Sekoita kulhossa jauhot ja kananmunat. Vaivaa taikinaa voimalla n. 10 minuuttia. Laita elmukelmuun ja jääkaappiin 30 minuutiksi.

AROMAATTINEN TOMAATTICONSOMME: Laita kaikki ainekset blenderiin, anna pyöriä 2 minuuttia kovalla teholla. Siivilöi blenderin sisältö kuituliinan läpi kattilaan ja kiehauta. Maista. Lisää tarvittaessa, etikkaa, sokeria tai suolaa. Siivilöi liemi uudestaan kaksinkertaisen kuituliinan läpi ja kaada kirkas liemi astiaan odottamaan.

PUNAPESTO: Laita kaikki ainekset sauvasekottimen mukana tulleeseen korkeaan kulhoon. Aja sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja hunajaa.

Ota pastataikina pois jääkaapista ja puolita se työstämisen helpottamiseksi. Aja taikina pastakoneen suurimman asetuksen läpi. Taita kaksinkerroin ja toista.

Aja taikinaa pastakoneen läpi niin, että pienennät (ohennat) koneen asetusta yhden kerrallaan, kunne pääset toiseksi viimeisimpään asetukseen. Ota pyöreä muotti ja painele pastataikinasta pyöreitä paloja. Lisää pastan keskelle punapestoa, sekä pieni nokare ricottaa. Kastele taikinan toinen reuna ja taita varovasti kaksinkerroin. Painele ilma pois, niin että täytteet jäävät keskelle. Kastele reunat. Vedä pöydän mukaisesti molemmat reunat yhteen. Lisää jauhoja tasolle, johon lasket tortelliinit, jotta ne eivät tartu siihen kiinni. Keitä suolatussa vedessä kaksi minuuttia. Laita talouspaperille kuivumaan. Laita kauniisti kolme tortelliinia lautaselle ja koristele parmesaanilla, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada consomme lautaselle, niin että pohja peittyy.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kasvispasta ndujalla, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Henkan vuohenjuustoraviolit ja salvia-voitaKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza VaranneKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizza
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti