Tutustuminen korealaiseen keittiöön jatkuu kanansiivillä. Erityinen vivahde saadaan minulle uudesta raaka-aineesta, gochugarusta. Aurinkokuivatuista chileistä tehty korealainen mauste on koostumukseltaan jotain chilijauheen ja -rouheen väliltä. Väri on upean tulenpunainen. Maussa pientä tulisuutta, mutta myös makeutta ja savuisuutta. Aurinkokuivatuksen maistaa. Katso tekstin alapuolella kuvaa (pussi edessä).
Gochugarun löytäminen voi olla hiukan hankalaa. Marketeissa siihen tuskin törmää, joten hakumatka kannattaa aloittaa aasialaisista ruokakaupoista. Tampereella löysin sitä Tullintorin East Asian Marketista, tosin kysymisen jälkeen. Maku on omintakeinen, mutta ei niin paljoa, etteikö homma pelittäisi tavallisellakin chilijauheella, cayennella tai savustetulla paprikalla.
Toinen piirre, joka tekee tästä sormiruoasta järisyttävän hyvää, on siipien friteeraaminen kahdesti. Aluksi kullankeltaisiksi, lopuksi punertaviksi. Tuloksena mahtavan rapsakka pinta, joka pinnoitetaan mausteisella kastikkeella ja nautitaan kyltymättömällä, alati kasvavalla ruokahalulla. Kylkeen kylmää olutta. Siivet voi paistaa ensimmäisen kerran ennakkoon ja toista kertaa, kun ruokaseurue on paikalla. Siipifaniksi luokiteltava vaimo sanoi näiden olleen parhaita siipiä ikinä.
VINKKI! Siivet on parhaita itse tehtyinä. Elämäni toiseksi parhaat siivet, maultaan varsin raikkaat, tein tällä ohjeella.
Korealaisittain maustetut frittisiivet

