Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korealaisittain maustetut frittisiivet

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.08.2014 11:01

Tutustuminen korealaiseen keittiöön jatkuu kanansiivillä. Erityinen vivahde saadaan minulle uudesta raaka-aineesta, gochugarusta. Aurinkokuivatuista chileistä tehty korealainen mauste on koostumukseltaan jotain chilijauheen ja -rouheen väliltä. Väri on upean tulenpunainen. Maussa pientä tulisuutta, mutta myös makeutta ja savuisuutta. Aurinkokuivatuksen maistaa. Katso tekstin alapuolella kuvaa (pussi edessä).

Gochugarun löytäminen voi olla hiukan hankalaa. Marketeissa siihen tuskin törmää, joten hakumatka kannattaa aloittaa aasialaisista ruokakaupoista. Tampereella löysin sitä Tullintorin East Asian Marketista, tosin kysymisen jälkeen. Maku on omintakeinen, mutta ei niin paljoa, etteikö homma pelittäisi tavallisellakin chilijauheella, cayennella tai savustetulla paprikalla.

Toinen piirre, joka tekee tästä sormiruoasta järisyttävän hyvää, on siipien friteeraaminen kahdesti. Aluksi kullankeltaisiksi, lopuksi punertaviksi. Tuloksena mahtavan rapsakka pinta, joka pinnoitetaan mausteisella kastikkeella ja nautitaan kyltymättömällä, alati kasvavalla ruokahalulla. Kylkeen kylmää olutta. Siivet voi paistaa ensimmäisen kerran ennakkoon ja toista kertaa, kun ruokaseurue on paikalla. Siipifaniksi luokiteltava vaimo sanoi näiden olleen parhaita siipiä ikinä.

VINKKI! Siivet on parhaita itse tehtyinä. Elämäni toiseksi parhaat siivet, maultaan varsin raikkaat, tein tällä ohjeella.

Korealaisittain maustetut frittisiivet

800 g broilerinsiipiä

Kastike:

5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna

3 rkl soijaa

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

1 rkl seesamiöljyä

3 rkl gochugarua, korealaista chilijauhetta (tai chilijauhetta, cayennea tai savustettua paprikaa)

Frittiin:

1 dl maissitärkkelystä

1 dl vehnäjauhoa

1,5-2,5 dl vettä

auringonkukka-, rypsi- tai maapähkinäöljyä

Sekoita kastikeainekset keskenään kattilassa. Lämmitä kattilaa keskilämmölle, laske lämpöä ja anna hiljalleen hautua muutama minuutti. Kun kastike on hiukan tiivistynyt, ota levyltä.

Tee frittitaikina. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vehnäjauho. Vispaa sekaan vettä sen verran, että syntyy löysä tai löysähkö, tasainen taikina. Ei ole niin tarkkaa. Oma oli todella löysä, melkein vetinen ja onnistui hyvin.

Kaada öljyä kattilaan niin, että sitä on vähintään 5 cm kerros. Varaa vierelle lautanen tai kaksi ja niille talouspaperia. Kuumenna öljy 170-180 asteeseen. Muista, ettet pidä liesituuletinta päällä ja pidä kansi lähellä. 200 asteessa on syttymisvaara, joten pysy kattilan lähellä ja tarkkaile pöhinää. Toisaalta, kun siipiä fritataan, lämpö laskee helposti turhankin alas. Homma kyllä hoituu, vaikka ei menisi pilkuntarkasti, mutta lämpömittari helpottaa asiaa huomattavasti.

Dippaa siivet taikinaan ja laita rasvaan paistumaan osissa kullankeltaisiksi, noin 5-7 minuutiksi. Nosta siivet pois ja laita valumaan talouspaperille. Kun kaikki on paistettu kertaalleen, laita siivet uusiksi rasvaan noin 4-6 minuutiksi, kunnes ne alkavat punertaa. Nosta uudelleen valumaan. Voit sekoittaa kastikkeen siipien sekaan tai pyyhkäistä kutakin siipeä kastikkeella ennen haukkaisua. Tai dipata soosiin. Kukin tavallaan. Aina hyvää. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäMehevä maissi-kanapannuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanPorsaankylkeä vietnamilaisittainMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
broilerinsiivetchicken wingsfriteerausfrittikanansiivetkorealainenreseptisormiruoka