Korealaisittain maustetut frittisiivet

MTV Oy, All rights reserved

Tutustuminen korealaiseen keittiöön jatkuu kanansiivillä. Erityinen vivahde saadaan minulle uudesta raaka-aineesta, gochugarusta. Aurinkokuivatuista chileistä tehty korealainen mauste on koostumukseltaan jotain chilijauheen ja -rouheen väliltä. Väri on upean tulenpunainen. Maussa pientä tulisuutta, mutta myös makeutta ja savuisuutta. Aurinkokuivatuksen maistaa. Katso tekstin alapuolella kuvaa (pussi edessä).

Gochugarun löytäminen voi olla hiukan hankalaa. Marketeissa siihen tuskin törmää, joten hakumatka kannattaa aloittaa aasialaisista ruokakaupoista. Tampereella löysin sitä Tullintorin East Asian Marketista, tosin kysymisen jälkeen. Maku on omintakeinen, mutta ei niin paljoa, etteikö homma pelittäisi tavallisellakin chilijauheella, cayennella tai savustetulla paprikalla.

Toinen piirre, joka tekee tästä sormiruoasta järisyttävän hyvää, on siipien friteeraaminen kahdesti. Aluksi kullankeltaisiksi, lopuksi punertaviksi. Tuloksena mahtavan rapsakka pinta, joka pinnoitetaan mausteisella kastikkeella ja nautitaan kyltymättömällä, alati kasvavalla ruokahalulla. Kylkeen kylmää olutta. Siivet voi paistaa ensimmäisen kerran ennakkoon ja toista kertaa, kun ruokaseurue on paikalla. Siipifaniksi luokiteltava vaimo sanoi näiden olleen parhaita siipiä ikinä.

VINKKI!Siivet on parhaita itse tehtyinä. Elämäni toiseksi parhaat siivet, maultaan varsin raikkaat, tein tällä ohjeella.

Korealaisittain maustetut frittisiivet

800 g broilerinsiipiä

Kastike:

5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna

3 rkl soijaa

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

1 rkl seesamiöljyä

3 rkl gochugarua, korealaista chilijauhetta (tai chilijauhetta, cayennea tai savustettua paprikaa)

Frittiin:

1 dl maissitärkkelystä

1 dl vehnäjauhoa

1,5-2,5 dl vettä

auringonkukka-, rypsi- tai maapähkinäöljyä

Sekoita kastikeainekset keskenään kattilassa. Lämmitä kattilaa keskilämmölle, laske lämpöä ja anna hiljalleen hautua muutama minuutti. Kun kastike on hiukan tiivistynyt, ota levyltä.

Tee frittitaikina. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vehnäjauho. Vispaa sekaan vettä sen verran, että syntyy löysä tai löysähkö, tasainen taikina. Ei ole niin tarkkaa. Oma oli todella löysä, melkein vetinen ja onnistui hyvin.

Kaada öljyä kattilaan niin, että sitä on vähintään 5 cm kerros. Varaa vierelle lautanen tai kaksi ja niille talouspaperia. Kuumenna öljy 170-180 asteeseen. Muista, ettet pidä liesituuletinta päällä ja pidä kansi lähellä. 200 asteessa on syttymisvaara, joten pysy kattilan lähellä ja tarkkaile pöhinää. Toisaalta, kun siipiä fritataan, lämpö laskee helposti turhankin alas. Homma kyllä hoituu, vaikka ei menisi pilkuntarkasti, mutta lämpömittari helpottaa asiaa huomattavasti.

Dippaa siivet taikinaan ja laita rasvaan paistumaan osissa kullankeltaisiksi, noin 5-7 minuutiksi. Nosta siivet pois ja laita valumaan talouspaperille. Kun kaikki on paistettu kertaalleen, laita siivet uusiksi rasvaan noin 4-6 minuutiksi, kunnes ne alkavat punertaa. Nosta uudelleen valumaan. Voit sekoittaa kastikkeen siipien sekaan tai pyyhkäistä kutakin siipeä kastikkeella ennen haukkaisua. Tai dipata soosiin. Kukin tavallaan. Aina hyvää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!